Care este diferența dintre POP și IMAP?

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

POP3 este un protocol mai vechi care a fost proiectat inițial pentru a fi utilizat pe un singur computer. Spre deosebire de protocoalele moderne care utilizează sincronizarea cu două căi, POP3 acceptă doar sincronizarea prin e-mail, permițând doar utilizatorilor să descarce mesaje de e-mail de pe un server către un client. Din acest motiv, conturile POP3 lipsesc majoritatea funcționalităților de bază care pot fi găsite în servicii mai moderne, cum ar fi:

  • Capacitatea de a marca un mesaj ca citit pe mai multe dispozitive, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când un utilizator descarcă un e-mail pe un alt dispozitiv utilizând POP, acesta va apărea ca mesaj nou în loc să indice că a fost citit pe un alt dispozitiv.
  • Capacitatea de a trimite elemente de pe mai multe dispozitive. Elementele trimise nu pot fi sincronizate utilizând POP și pot fi salvate doar pe dispozitivul din care provine.
  • Aveți posibilitatea ca mesajele de e-mail să fie împinse la dispozitivul dumneavoastră în timp ce sosesc. În schimb, dispozitivul trebuie configurat pentru a verifica periodic serverul de e-mail pentru a vedea dacă au fost primite mesaje noi.
  • Aveți foldere speciale create sau setări setate pe un dispozitiv disponibil pe toate dispozitivele, utilizând acel cont de e-mail. Utilizând POP, utilizatorii trebuie să creeze manual sau să le seteze individual pe toate dispozitivele. Acest lucru înseamnă că, dacă utilizatorii își organizează mesajele de e-mail pe un singur dispozitiv, va trebui să o facă din nou pentru fiecare dispozitiv care utilizează contul de e-mail POP.
IMAP (Internet Message Access Protocol)

Cu conturi IMAP, mesajele sunt stocate într-un server la distanță. Utilizatorii se pot conecta prin mai mulți clienți de e-mail pe computere sau pe un dispozitiv mobil și pot citi aceleași mesaje. Toate modificările efectuate în cutia poștală vor fi sincronizate pe mai multe dispozitive și mesajele vor fi eliminate doar de pe server dacă utilizatorul șterge e-mailul.

  • Puteți fi conectat simultan cu mai multe computere și dispozitive.
  • Arhiva corespondenței este sincronizată și stocată pe server pentru ca toate dispozitivele conectate să aibă acces.
  • Corespondența trimisă și primită este stocată pe server până când utilizatorul o șterge definitiv.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(7 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?