Ce este si cum poate fi sters fisierul hiberfil.sys

Configurare noua (How To)

Situatie

Probabil ai observat in computerul tau un fisier mare denumit hiberfil.sys si nu stii daca poti sa scapi de el pentru a elibera spatiu pe hard disk-ul tau.

 

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand trebuie sa stii ca acest fisier este creat de sistemul de operare Windows in momentul in care folosesti functiile de “Sleep” sau “Hybernate”. Acest fisier scrie informatiile in memoria computerului pentru o revenire in Windows mult mai rapida decat in cazul inchiderii computerului prin “Shutdown”. Daca alegi sa elimini acest fisier trebuie sa stii ca va dezactiva si functia de “Hybernate”.

Pentru a face acest lucru va trebui sa deschizi un “Command Prompt” cu drepturi de administrator. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin deschiderea meniului “Start” in care tastezi “command prompt” si in momentul in care apare iconita va trebui sa dai click-dreapta pe aceasta si click pe optiunea “Run as administrator”.

Dupa ce se deschide fereastra de “command promp” va trebui sa tastezi urmatoarea comanda si sa apesi tasta “Enter”:

powercfg -h off

Dupa executarea acestei comenzi functia de “Hybernate” se dezactiveaza automat si vei observa ca nu mai apare aceasta optiune in meniul de “Shutdown”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 29 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?