Ce este si cum stergem pagefile.sys (Swap File) in Windows 10?

Configurare noua (How To)

Situatie

Acest fisier apartine memoriei virtuale (Virtual Memory) a sistemului.
In mod normal, atunci cand lansam o aplicatie sau lucram intr-o aplicatie, sistemul va folosi memoria RAM. De multe ori se intampla ca aceasta sa fie insuficienta pentru aplicatiile deschise, iar o parte din volumul pus pe memoria RAM este transferat pe hard disk sub forma de cache, in fisierul pagefile.sys. Nu este o regula ca unele aplicatii sa-si faca un cache virtual al componentelor, numai atunci cand memoria RAM este incarcata.

Solutie

Pasi de urmat

NU se recomanda stergerea si neutilizarea acestui fisier, insa daca sunteti hotarati sa nu va mai ocupe spatiu mult pe hard (acesta ar fi cam singurul motiv real pentru care cineva l-ar sterge), trebuie sa stiti ca acest fisier nu poate fi sters prin comanda “Delete”. Fiind un fisier protejat al sistemului de operare Windows, nu aveti privilegiile necesare stergerii sau modifcarii manuale a lui, decat din setarile avansate ale memoriei virtuale.

Cea mai simpla cale de ajunge la setarile memoriei virtuale este sa deschideti This PC,click pe “System properties” in bara de sus, apoi pe meniul care se deschide in partea stanga, faceti click pe “Advanced system settings“.

advanced-system-proprieties

 

 

Dupa ce faceti click pe “Advanced system settings”, se va deschide “System Properties“.

PerformanceJPG

 

Aici facem click pe butonul “Settings” de sub “Performance” si se va deschide “Performance Options“, unde in partea de jos avem setarile pentru “Virtual memory“. Click pe “Change…

virtual memory

In “Virtual Memory” putem debifa optiunea de management automat al acesteia “Automatically manage paging file size for all drives” si putem impune propriile noastre setari si reguli.
Putem alege pe ce partitie sa se faca cache-ul memoriei virtuale, care sa fie dimensiunea maxima la care ajunge acest fisier (Custom size) sau putem alege “No paging file”. Adica dezactivarea memoriei virtuale.

Se recomanda “System managed size”

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(53 din 108 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

1 Comment

  1. Danu

    Buna ziua…tot incercati o rezolutie mai mare la acele printuri..

Leave A Comment?