Creare Cluster Failover

Configurare noua (How To)

Situatie

Se aplică la: Windows Server 2019, Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2 și Windows Server 2012

Acest subiect arată cum se poate crea un cluster de reîncărcare prin utilizarea snap-in-ului Failover Cluster Manager sau Windows PowerShell. Subiectul acoperă o implementare tipică, în care obiectele de computer pentru cluster și rolurile sale asociate sunt create în Active Directory Domain Services (AD DS). Dacă implementați un cluster de spațiu de stocare direct, consultați în schimb implementarea spațiilor de stocare directe.

Puteți, de asemenea, să implementați un cluster detașat Active Directory. Această metodă de implementare vă permite să creați un cluster de reîncărcare fără permisiuni pentru a crea obiecte de computer în AD DS sau necesitatea de a solicita ca obiectele computerului să fie prestabilite în AD DS. Această opțiune este disponibilă doar prin Windows PowerShell și este recomandată numai pentru scenarii specifice. Pentru mai multe informații, consultați Implementarea unui cluster activ în directorul activ.

Solutie

Pasi de urmat

Înainte de a începe, verificați următoarele cerințe preliminare:

Asigurați-vă că toate serverele pe care doriți să le adăugați ca noduri de cluster rulează aceeași versiune a Windows Server.
Examinați cerințele hardware pentru a vă asigura că configurația dvs. este acceptată. Pentru mai multe informații, consultați Cerințele hardware și opțiunile de stocare a clusteringului de basculare. Dacă creați un cluster Storage Spaces Direct, consultați Cerințele hardware Storage Spaces Direct.
Pentru a adăuga spațiu de stocare în cluster în timpul creării clusterului, asigurați-vă că toate serverele pot accesa spațiul de stocare. (Puteți adăuga, de asemenea, spațiu de stocare grupat după crearea clusterului.)
Asigurați-vă că toate serverele pe care doriți să le adăugați ca noduri de cluster sunt unite la același domeniu Active Directory.
(Opțional) Creați o unitate organizatorică (OU) și mutați conturile computerului pentru serverele pe care doriți să le adăugați ca noduri de cluster în OU. Ca o practică optimă, vă recomandăm să plasați grupuri de failover în propria unitate de operare în AD DS. Acest lucru vă poate ajuta să controlați mai bine ce setări ale Politicii de grup sau setările șablonului de securitate afectează nodurile clusterului. Prin izolarea clusterelor în propria unitate de operare, aceasta ajută, de asemenea, la prevenirea împotriva ștergerii accidentale a obiectelor computerului cluster.
În plus, verificați următoarele cerințe ale contului:

Asigurați-vă că acel cont pe care doriți să-l utilizați pentru a crea clusterul este un utilizator de domeniu care are drepturi de administrator la toate serverele pe care doriți să le adăugați ca noduri de cluster.
Asigurați-vă că una dintre următoarele este adevărată:
Utilizatorul care creează clusterul are permisiunea de creare a obiectelor de computer la OU sau la containerul unde se află serverele care vor forma clusterul.
Dacă utilizatorul nu are permisiunea de a crea obiecte de computer, cereți unui administrator de domeniu să prestage un obiect de computer de cluster pentru cluster. Pentru mai multe informații, consultați Obiecte computer Prestage Cluster din serviciile de domeniu Active Directory.

Instalați funcția Clustering Failover
Trebuie să instalați funcția de clustering Failover pe fiecare server pe care doriți să îl adăugați ca nod de cluster pentru failover.

 1. Porniți Manager Server.
 2. În meniul Gestionare, selectați Adăugare roluri și funcții.
 3. În pagina Înainte de a începe, selectați Următorul.
 4. În pagina Selectare tip instalare, selectați Instalare bazată pe roluri sau pe bază de funcții, apoi selectați Următorul.
 5. În pagina Selectare server destinație, selectați serverul în care doriți să instalați funcția, apoi selectați Următorul.
 6. În pagina Selectare roluri server, selectați Următorul.
 7. În pagina Selectare caracteristici, bifați caseta de selectare Completare failover.
 8. Pentru a instala instrumentele de gestionare a clusterului failover, selectați Adăugați funcții, apoi selectați Următorul.
 9. În pagina Confirmare selecții instalare, selectați Instalare.
  Nu este necesară o repornire a serverului pentru funcția de aglomerare failover.
 10. După terminarea instalării, selectați Închidere.
 11. Repetați această procedură pe fiecare server pe care doriți să îl adăugați ca nod de cluster failover.

Înainte de a crea clusterul de reîncărcare, vă recomandăm să validați configurația pentru a vă asigura că setările hardware și hardware sunt compatibile cu clusteringul de failover. Microsoft acceptă o soluție de cluster numai dacă configurația completă trece toate testele de validare și dacă tot hardware-ul este certificat pentru versiunea de Windows Server pe care o execută nodurile clusterului.

Executați teste de validare a clusterului
Pe un computer care are instalate instrumentele de gestionare a clusterului Failover din Instrumentele de administrare a serverului de la distanță sau pe un server în care ați instalat funcția de clustering Failover, porniți Failover Cluster Manager. Pentru a face acest lucru pe un server, porniți Server Manager, apoi în meniul Instrumente, selectați Failover Cluster Manager.

În panoul Manager de cluster Failover, în Management, selectați Validare configurare.

În pagina Înainte de a începe, selectați Următorul.

În pagina Selectare servere sau o pagină Cluster, în caseta Introduceți numele, introduceți numele NetBIOS sau numele de domeniu complet calificat al unui server pe care intenționați să îl adăugați ca nod de cluster failover, apoi selectați Adăugare. Repetați acest pas pentru fiecare server pe care doriți să îl adăugați. Pentru a adăuga mai multe servere în același timp, separați numele printr-o virgulă sau printr-o virgulă. De exemplu, introduceți numele în formatul server1.contoso.com, server2.contoso.com. După ce ați terminat, selectați Următorul.

În pagina Opțiuni de testare, selectați Rulați toate testele (recomandate), apoi selectați Următorul.

În pagina Confirmare, selectați Următorul.

Pagina Validare afișează starea testelor care rulează.

În pagina Rezumat, efectuați una dintre următoarele acțiuni:

Dacă rezultatele indică faptul că testele s-au finalizat cu succes și configurația este potrivită pentru clustering și doriți să creați clusterul imediat, asigurați-vă că este selectată caseta de selectare Creare clusterul cu ajutorul nodurilor validate, apoi selectați Finalizare. Apoi, continuați la pasul 4 al procedurii Creare cluster-ului de failover.

Dacă rezultatele indică faptul că au existat avertismente sau eșecuri, selectați Afișați raport pentru a vizualiza detaliile și determinați care probleme trebuie corectate. Realizați că un avertisment pentru un anumit test de validare indică faptul că acest aspect al clusterului de failover poate fi acceptat, dar este posibil să nu îndeplinească cele mai bune practici recomandate.

Creați clusterul de reîncărcare
Pentru a finaliza acest pas, asigurați-vă că contul de utilizator pe care vă conectați îndeplinește cerințele descrise în secțiunea Verificați cerințele preliminare ale acestui subiect.

 • Porniți Manager Server.
 • În meniul Instrumente, selectați Failover Cluster Manager.
 • În panoul Manager de cluster Failover, în Management, selectați Creare cluster.
 • Se deschide Expertul Creare cluster.
 • În pagina Înainte de a începe, selectați Următorul.

Dacă apare pagina Selectare servere, în caseta Introducere nume, introduceți numele NetBIOS sau numele de domeniu complet calificat al unui server pe care intenționați să îl adăugați ca nod de cluster failover, apoi selectați Adăugare. Repetați acest pas pentru fiecare server pe care doriți să îl adăugați. Pentru a adăuga mai multe servere în același timp, separați numele printr-o virgulă sau punct și virgulă. De exemplu, introduceți numele în format server1.contoso.com; server2.contoso.com. După ce ați terminat, selectați Următorul.

Dacă ați omis validarea mai devreme, apare pagina Avertisment de validare. Vă recomandăm cu tărie să executați validarea clusterului. Numai clusterele care trec toate testele de validare sunt acceptate de Microsoft. Pentru a rula testele de validare, selectați Da, apoi selectați Următorul. Completați Expertul de validare a unei configurații, așa cum este descris în Validarea configurației.

În pagina de acces pentru administrarea clusterului, efectuați următoarele:

În caseta Nume cluster, introduceți numele pe care doriți să-l utilizați pentru a administra clusterul. Înainte de a face acest lucru, consultați următoarele informații:

În timpul creării clusterului, acest nume este înregistrat ca obiect computer al clusterului (cunoscut și sub numele de obiect nume de cluster sau CNO) în AD DS. Dacă specificați un nume NetBIOS pentru cluster, CNO este creat în aceeași locație unde se află obiectele computerului pentru nodurile clusterului. Acesta poate fi fie containerul Calculatoare implicit, fie un OU.
Pentru a specifica o locație diferită pentru CNO, puteți introduce numele distinct al unei OU în caseta Nume cluster. De exemplu: CN = Nume Cluster, OU = Clustere, DC = Contoso, DC = com.
Dacă un administrator de domeniu a prestabilit CNO-ul într-o altă unitate de operare decât acolo unde se află nodurile clusterului, specificați numele distinct pe care îl furnizează administratorul de domeniu.
Dacă serverul nu are un adaptor de rețea configurat pentru a utiliza DHCP, trebuie să configurați una sau mai multe adrese IP statice pentru clusterul de reîncărcare. Bifați caseta de selectare de lângă fiecare rețea pe care doriți să o utilizați pentru gestionarea clusterului. Selectați câmpul Adresa de lângă o rețea selectată, apoi introduceți adresa IP pe care doriți să o atribuiți clusterului. Această adresă IP (sau adrese) va fi asociată cu numele clusterului în sistemul de nume de domeniu (DNS).

După ce ați terminat, selectați Următorul.

În pagina Confirmare, consultați setările. În mod implicit, este selectată caseta de selectare Adăugați toate stocările eligibile la cluster. Ștergeți această casetă de selectare dacă doriți să faceți una dintre următoarele:

Doriți să configurați stocarea mai târziu.
Aveți de gând să creați spații de stocare în grup prin Failover Cluster Manager sau prin cmdlet-urile Failover Clustering Windows PowerShell și nu ați creat încă spații de stocare în File and Storage Services. Pentru mai multe informații, consultați Implementați spații de stocare în grup.
Selectați Următorul pentru a crea clusterul de failover.

În pagina Rezumat, confirmați faptul că clusterul de reîncărcare a fost creat cu succes. Dacă au existat avertizări sau erori, vizualizați rezumatul sau selectați Vizualizați raportul pentru a vizualiza raportul complet. Selectați Finalizare.

Pentru a confirma crearea clusterului, verificați dacă numele clusterului este listat în Failover Cluster Manager din arborele de navigare. Puteți extinde numele clusterului, apoi puteți selecta elemente din noduri, stocare sau rețele pentru a vizualiza resursele asociate.

Realizați că poate dura ceva timp pentru ca numele clusterului să se reproducă cu succes în DNS. După înregistrarea și replicarea DNS reușite, dacă selectați All Servers în Server Manager, numele clusterului trebuie listat ca un server cu o stare de gestionare a Online.

Creați roluri grupate
După ce ați creat clusterul de failover, puteți crea roluri grupate pentru a încărca sarcinile de lucru ale clusterului.
Iată cum puteți crea un rol grupat:

Utilizați Server Manager sau Windows PowerShell pentru a instala rolul sau caracteristica necesară pentru un rol grupat pe fiecare nod de cluster failover. De exemplu, dacă doriți să creați un server de fișiere în grup, instalați rolul Server Server pe toate nodurile clusterului.

Următorul tabel prezintă rolurile grupate pe care le puteți configura în Expertul de înaltă disponibilitate și rolul sau funcția de server asociată pe care trebuie să o instalați ca o condiție prealabilă.

Prerogativul funcției grupate
Spații de nume                                                         Server Nume spații (parte a rolului serverului de fișiere)
DFS Server                                                              Space DHCP Rolul serverului
Coordonator de tranzacții distribuite (DTC)              Niciuna
File Server                                                                rolul Server
Aplicație generică                                                     Nu se aplică
Script generic                                                           Nu se aplică
Serviciul generic                                                       Nu se aplică
Broker de replică Hyper-V                                       Rolul Hyper-V
iSCSI Target Server                                                 iSCSI Target Server (parte a rolului Server Server)
iSNS Server                                                             Caracteristică Serviciu iSNS Server
Funcție Servicii                                                         Coadă de mesaje
Alt server                                                                  Nici unul
Masina Virtuala                                                        Rol Hyper-V
Server WINS                                                           Server WINS
În Failover Cluster Manager, extindeți numele clusterului, faceți clic dreapta pe Roles, apoi selectați Configurare rol.

Urmați pașii din Expertul de înaltă disponibilitate pentru a crea rolul grupat.

Pentru a verifica dacă rolul grupat a fost creat, în panoul Roles, asigurați-vă că rolul are o stare de rulare. Panoul Roluri indică, de asemenea, nodul proprietarului. Pentru a testa failover, faceți clic dreapta pe rol, indicați spre Mutare, apoi selectați Selectare nod. În caseta de dialog Mutare rol în grup, selectați nodul cluster dorit, apoi selectați OK. În coloana Nodul proprietar, verificați dacă nodul proprietar s-a schimbat.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Acestia sunt toti pasii pentru a face un Failover Cluster

Voteaza

(71 din 150 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?