Cum folosești aplicația Cameră din Windows 10 cu webcam-ul tău

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Multe dispozitive moderne cu Windows includ o cameră web și pentru a o putea folosi, ai nevoie de o aplicație care să facă fotografii, să înregistreze clipuri video sau să redea imagini video atunci când porți conversații online. Pentru aceste scopuri, Microsoft a dezvoltat aplicația Cameră, ea fiind inclusă implicit în Windows 10.

Solutie

Cum pornești aplicația Cameră în Windows 10

La fel ca majoritatea aplicațiilor, aplicația Cameră din Windows 10 poate fi lansată urmând mai multe metode. Una dintre cele mai rapide este să folosești opțiunea de căutare oferită de Cortana. Apasă pe caseta de căutare de pe bara de activități și scrie cuvântul “cameră”. Apoi, apasă pe aplicația Cameră.

Windows 10, Camera, fotografii, video

O altă metodă de a deschide aplicația Cameră în Windows 10 este să folosești Meniul Start. Apasă pe butonul Start, derulează lista de aplicații și apoi apasă pe scurtătura Cameră.

Windows 10, Camera, fotografii, video

Dacă este prima dată când deschizi aplicația Cameră, îți poate cere accesul la camera web și la microfonul tău, precum și la locația ta. După ce ai permis aplicației Cameră să îți folosească dispozitivele, ar trebui să vezi o imagine cu ceea ce se află în fața camerei web.

Cum faci fotografii în Windows 10, cu ajutorul aplicației Cameră

În partea dreaptă a aplicației Cameră vei găsi două butoane: unul pentru fotografiere și unul pentru înregistrarea de clipuri video. Vei observa că unul dintre aceste butoane este mai mare decât celălalt. Acest buton îți arată modul în care se află aplicația.

Windows 10, Camera, fotografii, video

Tot ce trebuie să faci pentru a realiza o fotografie cu camera ta web este să apeși pe butonul Foto. Reține că, dacă aplicația Cameră se afla în modul Video, va trebui să apeși de două ori pe butonul Foto: o dată pentru a trece la modul Foto și încă o dată pentru a realiza fotografia.

Windows 10, Camera, fotografii, video

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?