Cum funcționează protecția ransomware în Bitdefender 2017

Configurare noua (How To)

Situatie

Bitdefender 2017 îți oferă un grad ridicat de protecție împotriva amenințării reprezentate de programele ransomware. Ransomware-ul este un program periculos care atacă sistemele vulnerabile blocându-le și care solicită bani pentru a permite utilizatorului să reia controlul asupra sistemului. Acest software periculos acționează inteligent prin afișarea unor mesaje false pentru a panica utilizatorul, solicitându-i să efectueze plata cerută.

Solutie

Atunci când detectează activități suspicioase, programul trimite imediat mostre către serviciul Bitdefender cloud. Mostra este analizată în mod automat în cloud, iar dacă este catalogată drept ransomware, o semnătură va fi generată și lansată în mai puțin de 30 de minute.

După ce semnătura este lansată, propagarea acesteia va dura aproximativ 3 ore, timp în care va ajunge la toate punctele finale, prin intermediul actualizărilor de produs.

Pentru a limita timpul de propagare, un hash de asemănare va fi calculat pentru fișierele executate local și comparat cu datele din cloud. În cazul în care există o asemănare între un fișier și o mostră confirmată drept ransomware, dar care nu a fost încă livrată prin update, executarea fișierului respectiv nu va fi permisă. Astfel, este asigurat cel mai scurt timp de reacție.

Foldere protejate în mod implicit:

  • Desktop
  • Documents
  • Music
  • Pictures
  • Videos
  • Fișiere de stocare în cloud (pentru cele mai populare servicii de stocare online) – Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive

NOTĂFișierele personalizate pot fi protejate doar în cazul utilizatorilor curenți. Fișierele de sistem nu pot fi incluse printre excepții.

În mod implicit, Bitdefender permite tuturor programelor cu semnături digitale să modifice folderele securizate de protecția ransomware. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a modifica folderele protejate. Puteți afla mai multe informații despre software-ul cu semnături digitale de aici.

Executabilele care încearcă să modifice conținutul unui folder protejat împotriva ransomware și care nu beneficiază de semnătură digitală sunt întotdeauna blocate și pot fi găsite în lista cu Aplicații blocate din modulul PROTECȚIE RANSOMWARE. Dacă aveți încredere într-un astfel de program și vreți ca acesta să fie capabil să acceseze foldere protejate, îl puteți muta din lista cu Aplicații blocate în cea cu Aplicații sigure.

Cum configurați lista cu Aplicații de încredere

Atunci când dezactivați protecția împotriva ransomware pentru anumite programe, trebuie să fiți atenți la aplicațiile pe care le-ați adăugat în lista celor de încredere.

Pentru a permite accesul anumitor aplicații la fișierele protejate, urmați pașii de mai jos:

1. Faceți click pe pictograma  pentru a accesa modulul Securitate.

2. Click pe VIZUALIZEAZĂ MODULE.

3. În modulul PROTECȚIE RANSOMWARE, selectați Aplicații sigure.

4. Click pe Adaugă și navigați către aplicația dorită.

5. Click pe OK pentru a adăuga o aplicație în lista celor de încredere.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?