Cum grabim procesul de inchidere al calculatorului – Windows 7

Configurare noua (How To)

Situatie

winshutdown1

Dupa ce trec ceva luni de la data instalarii sistelui de operare, dar si dupa instalarea mai multor aplicatii in calculator, acesta incepe sa mearga din ce in ce mai greu. Putem constata asta chiar si dupa timpul de inchidere al calculatorului care va deveni din ce in ce mai lung.

De regula, asta se intampla pe Windows 7.

Windows 8 sau 8.1 este deja optimizat pentru a functiona foarte rapid, asa ca nu trebuie sa va mirati daca nu veti gasi acele fisiere pe care le voi preciza eu mai jos.

Solutie

Pentru a grabi procesul de inchidere al calculatorului, trebuie sa modificam cateva fisiere cu ajutorul instrumentului Registry Editor.

Apasam tastele Win + R, iar in caseta RUN tastam regedit.

 

1. cautam cheia „WaitToKillServiceTimeout„. Dupa cum se vede, valoarea acesteia este setata la 5000. Cel putin asa e setata in mod implicit. Ce inseamna? Sistemul de operare va astepta 5 secunde inainte sa inchida fortat un serviciu.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControl

Dam dublu click pe fisier si setam valoarea 2000, apoi apasam Ok.

winshutdown2

  1. cautam cheia „WaitToKillAppTimeout„. Dublu click pe aceasta si setam valoarea 2000 in loc de orice alt numar care e setat implicit.

HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop

  1. in aceeasi locatie ca la punctul 2, cautam cheia „HungAppTimeout„. Daca nu o gasim, o putem crea. Click dreapta pe spatiul gol, selectam New – String Value. Numim cheia HungAppTimeout si ii setam valoarea la 2000.
  2. putem dezactiva confirmarea de inchidere a calculatorului, mai exact acea caseta sau fereastra numita Auto End Tasks. Apare in general cand inchidem calculatorul, dar nu am salvat documentul la care lucram, de exemplu. NU RECOMAND lucrul acesta, insa o puteti face setand valoarea 0 pentru cheia AutoEndTask.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?