Cum instalam GCC Compiler Collection pe CentOS 8 si Rocky Linux 8

Configurare noua (How To)

Situatie

GNU Compiler Collection (GCC) este un pachet software de compilare cu o colecție de compilatoare pentru mai multe limbi. Este un software gratuit și open-source, ceea ce înseamnă că fiecare are posibilitatea de a contribui sau de a modifica aplicația în funcție de propriile nevoi. GCC acceptă diverse limbaje de programare, inclusiv C, C++, Objective-C, Fortran, Java și Ada. De asemenea, oferă biblioteci precum libstdc++ pentru C++ și libgcj pentru Java.

Solutie

Pasi de urmat

Actualizarea sistemului este importantă pentru securitatea sistemului nostru de operare. Dacă nu îl actualizăm, hackerii vor găsi vulnerabilități și le vor exploata pentru a fura sau a deteriora sistemul. Rulați următoarea comandă pentru a vă actualiza sistemul.

sudo dnf update -y
sudo dnf clean all

Depozitul CentOS vine preinstalat cu un grup de pachete numit „Instrumente de dezvoltare”. Puteți numi acest instrument și ca GNU Build System. Instrumentele de dezvoltare sunt instrumentele necesare pentru a construi aplicații sau biblioteci pentru GNU/Linux. Instrumentul oferă un număr mare de biblioteci și programe de compilare pentru dezvoltatori. Instrumentul de dezvoltare include autotools, automake, libtoolize, m4, pkg-config, intltool, GCC și make.

Pentru a verifica dacă instrumentele de dezvoltare sunt instalate pe sistemul dvs., utilizați următoarea comandă.

sudo dnf group list

Dacă grupul nu este listat, va trebui să îl instalați tastând următoarea comandă.

sudo dnf group install "Development Tools"

Odată ce compilatorul și pachetul său sunt instalate, utilizați următoarea comandă pentru a afișa toate informațiile despre Instrumentele de dezvoltare.

sudo dnf group info "Development Tools"

Acum că avem compilatorul GCC instalat împreună cu grupul Instrumente de dezvoltare. Să verificăm versiunea GCC rulând următoarea comandă.

gcc --version

Ar trebui să obțineți astfel de rezultate.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?