Cum micsorezi spatiul ocupat de Windows 10 prin compresie fara riscuri

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca aveti probleme cu spatiul prea putin pe partitia de sistem, ar fi bine sa stii cum micsorezi Windows 10 fara nici un fel de riscuri.

Pe langa o serie de solutii pentru curatarea unei instalari de Windows, puteti compresa fisierele din C:Windowswinsxs. Prin doar cateva comenzi de Command Prompt, poti castiga pana la 4GB de spatiu pe partitia de sistem.

Backup

Pentru ca este vorba de modificarea instalarii de Windows, ideal ar fi sa ai un backup la fisierele importante in cazul nefericit in care ceva merge prost.

Solutie

Pasi de urmat

 

Dupa ce ai facut un backup dati click pe start si tasteaza CMD. Fă click dreapta pe primul rezultat – Command Prompt și alege Run as Administrator.

 

In noua fereastra tasteaza COMPACT.EXE /CompactOS:always și confirmă cu Enter. Întregul proces ar trebui să dureze între 15 și 20 de minute, deși poate dura și mai puțin. Nu trebuie restartat PC-ul la final.

In cazul in care iti simti PC-ul mai lent sau pur si simplu vrei sa renunti la ideea de compresie, tot intr-o fereastra de Command Prompt cu drepturi de Administrator, poti tasta COMPACT.EXE /CompactOS:never . Din nou, procesul de decompresie ar putea dura 15 – 20 de minute.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor