Cum modificăm permisiunile unui fișier sau folder (OS Windows)!?

Configurare noua (How To)

Situatie

Trecerea la un alt sistem de operare sau importul de date poate avea ca rezultat imposibilitatea de a de a-ți acesa fișierele sau folderele. Asta se întâmplă deoarece contul tău de utilizator a pierdut proprietatea acelor fișiere și foldere sau nu mai are permisiunile necesare pentru a le accesa. De asemenea, accesarea anumitor fișiere sau foldere protejate de sistem, implică uneori modificarea permisiunilor acestora. Când nu poți citi sau modifica un fișier sau un folder de pe disc, înseamnă că trebuie să preiei proprietatea lui sau să modifici permisiunile contului tău de utilizator. În acest articol vei învăța cum să schimbi proprietatea unui fișier sau folder și cum să gestionezi permisiunile pentru accesarea sau modificarea unor fișiere sau foldere.

Solutie

Pasi de urmat

Înainte de modificarea permisiunilor fișierelor sau folderelor, ar trebui ca mai întâi să înveți să vizualizezi permisiunile curente ale acestora.

Pentru început, alege un fișier sau folder și apasă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe acesta. Când se va deschide un meniu contextual, apasă Proprietăți.

permisiuni, fisiere, foldere, schimba, Windows 8.1, Windows 7

Se va deschide o fereastră cu proprietățile fișierului sau folderului. Mergi la fila Securitate și poți vizualiza permisiunile alocate fiecărui utilizator sau grup. De exemplu dacă selectezi utilizatorul “Madalina Blaga” poți vizualiza lista de permisiuni mai jos.

permisiuni, fisiere, foldere, schimba, Windows 8.1, Windows 7

Acum că știi cum să vizualizezi permisiunile curente pentru un fișier sau folder, ești pregătit să înveți cum să le modifici.

Pentru început, deschide fereastra Proprietăți, cum am arătat mai sus și apasă butonul Editare din fila Securitate.

permisiuni, fisiere, foldere, schimba, Windows 8.1, Windows 7

Vei vedea o listă cu toți utilizatorii și toate grupurile de utilizatori aflați pe computer, împreună cu o listă de permisiuni pentru fiecare. Dacă nu găsești un anumit utilizator sau grup de utilizatori, apasă Adăugare.

Butonul Eliminare îți permite să ștergi un utilizator sau grup de utilizatori din lista de permisiuni.

permisiuni, fisiere, foldere, schimba, Windows 8.1, Windows 7

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 out of 2 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?