Cum pot deschide cel mai recent document din Microsoft Word

Configurare noua (How To)

Situatie

Lucrezi la un document Word mai mare, pe care vei avea nevoie sa il deschizi de mai multe ori pentru a-l finaliza. Ca sa nu stai de fiecare data sa il deschizi din Word, de la documente recente sau sa navighezi pana in locul in care este salvat poti sa iti creezi un fisier Word pe desktop, care de fiecare data va deschide ultimul document editat de tine.

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas ar fi sa ajungi in locatia in care se afla executabilul Word. In functie de versiunea ta de Office, executabilul poate fi gasit in urmatoarele locatii:

Word 2013:

C:Program Files (x86)Microsoft OfficerootOffice15WINWORD.EXE – versiunea 32biti

C:Program FilesMicrosoft OfficerootOffice15WINWORD.EXE – versiunea 64biti

Word 2016:

C:Program Files (x86)Microsoft OfficerootOffice16WINWORD.EXE – versiunea 32biti

C:Program FilesMicrosoft OfficerootOffice16WINWORD.EXE – versiunea 64biti

Mai departe va trebui sa ii creezi executabilului Word un shotcut pe desktop. Pentru a face acest lucru va trebui sa dai click dreapta pe executabil si sa alegi optiunea “Send to -> Desktop (create shortcut)”

11

Dupa ce ai creat shortcut-ul pe desktop, va trebui sa dai click dreapta pe acesta si sa selectezi optiunea “Properties” pentru a intra in proprietatile iconitei.

12

La proprietati, in campul “Target” va trebui adaugat parametrul /mfile1 pentru a putea deschide cu acel shortcut ultimul document editat de tine si se da click pe “Ok” pentru a salva modificarile.

13

Pentru a fi mai sugestiv, acel shortcut poate fi redenumit in “Ultimul document Word” pentru ca de fiecare data cand veti accesa acel shortcut, va deschide ultimul document accesat de tine in Word.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 47 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?