Cum reparam fisierele corupte din Windows, cu System File Checker

Configurare noua (How To)

Situatie

Dynamic-Link Library sau pe scurt DLL, este unul dintre cele mai fundamentale fisiere care sprijina functionarea corecta de zi cu zi a calculatoarelor pe care ruleaza Windows ca sistem de operare. Le putem gasi in fiecare folder in care a fost instalat un program, in special in Program Files si /Windows, etc. Pierderea unui fisier DLL poate cauza erori in momentul cand lansam
aplicatile sau in timpul aprinderii calculatorului.

Este o pierdere de timp rezolvarea problemei reinstaland OS-ul, in timp ce poti utiliza system file checker utilitarul ce vine preinstalat cu sistemul de operare Windows.

Solutie

Ca sa verificam originalitatea fisierelor sistemului de operare, nu trebuie decat sa deschidem comanda Run apasand simultan tastele Windows + R si in caseta Open scriem comanda:
sfc /scannow apoi apasam tasta Enter sau click pe butonul OK. O alta metoda este sa deschidem Comand Prompt-ul (CMD) si sa tastam aceeasi comanda dupa care apasam tasta Enter.
Va staftuiesc ca pe Windows Vista si Windows 7 sa executati aceasta comanda din CMD lansand CMD-ul cu drepturi de administrator. Ca sa faceti asta, mergeti pe Start > All Programs > Accessories > click dreapta pe CMD si Run as administrator
Inainte sa executati comanda ar fi bine sa aveti in unitatea optica (CD-ROM/DVD-ROM) CD-ul cu Windows si sa opriti orice activitate la calculator, sa inchideti toate softurile care ruleaza, sa dezactivati antivirusul. Astfel procesul de verificare va dura mai putin. In cazul in care vor fi gasite fisiere corupte, utilitarul System File checker va incerca sa repare acele fisiere copiindu-le de pe CD-ul sau DVD-ul cu Windows. De obicei dupa terminarea procesului de scanare si daca sunt gasite fisiere corupte, vi se va cere un restart pe care va trebui sa il dati iar daca nu va cere restart, este recomandat sa il dati voi manual.

sfc-scannow-windows-10

 

Cand ne este utila aceasta comanda?
Atunci cand primim tot felul de errori legate de lipsa unui fisier .dll sau cand dorim sa rulam un soft ce vine odata cu sistemul de operare si acesta refuza sa se execute fara sa afiseze cauza. Deasemenea, este recomandat sa rulam aceasta comanda in urma unei devirusari pentru a ne asigura ca toate fisierele sistemului de operare au ramas intacte si nu au fost modificate. E bine chiar sa o rulam pur si simplu, cel putin odata pe luna pentru a fi linistiti ca sistemul de operare este in regula si fisierele nu au suferit modificari. In incheiere, va recomand sa nu anulati/intrerupeti procesul de verificare odata ce acesta a fost lansat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?