Cum sa dezinstalezi Internet Explorer din Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Cu fiecare nouă versiune de Windows și de Internet Explorer (IE), cei de la Microsoft au schimbat procesul de dezinstalare al acestui navigator web. De exemplu, atunci când Internet Explorer 9 a fost lansat, era distribuit ca o actualizare pentru Windows și o putea elimina din lista de actualizări instalate. Astăzi, avem Internet Explorer 11 și procesul de dezinstalare este foarte diferit.

Solutie

Pasi de urmat

Deschide Panoul de Control și fereastra Programe și Caracteristici

Mai întâi, deschide Panoul de Control. Caută secțiunea Programe și vezi în ea o legătură care spune “Dezinstalați un program”. Dă click pe ea și se deschide fereastra Programe și Caracteristici.

Internet Explorer

 

Accesează lista cu caracteristici Windows ce pot fi instalate sau dezinstalate

Internet Explorer este acum considerat de Microsoft o caracteristică a Windows. Pentru a accesa toate caracteristicile Windows disponibile pentru instalare (ori eliminare), apasă pe legătura din stânga, care spune: “Activare sau dezactivarea caracteristici Windows”.

Internet Explorer

 

Elimină Internet Explorer din Windows

În fereastra Programe și Caracteristici, derulează în jos până găsești o intrare pentru Internet Explorer 11. Debifeaz-o și apasă OK.

Internet Explorer

Este afișat un avertisment care spune că: “Dezactivarea Internet Explorer 11 poate afecta alte programe și caracteristici Windows instalate pe computer, inclusiv setările implicite”. Apasă pe Da, pentru a putea continua.

Internet Explorer

Ești înapoi la fereastra Programe și Caracteristici, unde intrarea pentru Internet Explorer 11 este debifată. Apasă pe OK pentru a continua cu dezinstalarea.

Internet Explorer

Windows lucrează câteva momente pentru a face schimbările necesare dezinstalării Internet Explorer.

Internet Explorer

 

Repornește Windows

Când a terminat, Windows te informează că are nevoie să-ți repornească sistemul. Închide fișierele pe care la ai deschise și aplicațiilor pornite, iar apoi apasă Reporniți acum.

Internet Explorer

Când intri înapoi în Windows, Internet Explorer este dezinstalat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 70 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?