Cum sa eliberam spatiu din consola Playstation 4?

Configurare noua (How To)

Situatie

Consola celor de la Sony vine cu un harddisk de 500GB dar jocurile devin din ce in ce mai mari. Sa luam un singur exemplu doar Grand Theft Auto V are nevoie de 50 GB spatiu chiar daca aveti diskul in unitatea optica. Mai jos vom discuta cateva metode simple de eliberare a spatiului de stocare pentru o mai buna functionare a consolei.

Solutie

Pasi de urmat

Primul si cel mai important pas este de identificare a motivului pentru care incet incet ramaneti fara spatiu.

Pentru a putea vedea acest lucru va trebui sa navigam in meniul Settings:

0

Apoi navigam la meniul System Storage Management:

1

Aici vom vedea exact unde ar fi potentiala problema sau eventual de unde am putea sa mai eliberam spatiu. Puteti selecta o categorie din meniu pentru a putea vedea exact cum si de catre cine este ocupat spatiul alocat.

JOCURILE

De cele mai multe ori jocurile sunt cele care ocupa majoritatea spatiului de stocare. Odata ce sunteti in meniul System Storage Management daca veti selecta Applications veti primi afisat o lista cu toate aplicatiile instalate pe consola dumneavoastra. Daca doriti sa stergeti una sau mai multe aplicatii apasati pe butonul de Options de pe controller si selectati Delete. Selectati jocul sau jocurile pe care doriti sa le stergeti si navigati pana la butonul Delete.

2

In momentul in care stergeti un joc din meniu salvarile nu vor fi sterse, astfel incat in momentul in care doriti sa rejucati un joc puteti doar sa-l reinstalati si sa continuati de unde ati ramas ultima oara.

 

SALVARI JOCURI

In functie de activitatea dumneavoastra pe consola exista posibilitatea ca in urma folosirii indelungi a consolei sa constatati ca salvarile ocupa un spatiu considerabil pe hdd-ul consolei. Pentru a putea sa le stergeti va trebui sa navigati inapoi la meniul Settings apoi la System Storage Management si selectati Saved Data .

3

Pentru a sterge salvarea sau salvarile selectati jocul a carui salvare vreti sa o stergeti si apoi selectati una sau mai multe, sau chiar toate, salvari ale acestui joc si navigati pana la butonul delete.

4

Daca doriti sa folositi salvarile in viitor atunci este de recomandat sa nu le stergeti ci sa le exportati pe un USB sau pe un HDD extern atunci navigati la meniul de SettingsApplication Saved Data Management, Saved Data in System Storage,Copy to USB Storage Device. De aici se pot exporta salvarile catre un stick USB sau un HDD extern pentru a le putea folosi ulterior.

5

SCREENSHOTS SI VIDEO-URI

 

Toate screenshot-urile si video-urile salvate de catre dumneavoastra vor fi stocate in memoria interna a consolei, acest lucru in timpu putand sa duca la umplerea HDD-ului. Acestea se pot sterge foarte usor pentru a elibera memoria.

Pentru a putea face acest lucru trebuie sa navigati Settings > System Storage Management > Capture Gallery.

Pentru a le putea sterge selectam jocul de unde s-au facut screenshoturile/video se apasa pe butonul Options de pe controllerul dumneavoastra si apoi se selecteaza butonul Delete. Exista pentru cei care doresc si butonul de exportare pe un Stick USB sau pe un HDD extern.

6

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?