Cum sa eliberzi spatiu stergand folderul Windows.old

Configurare noua (How To)

Situatie

 

Daca ai participat la programul Windows Insider pentru Windows 10, mai mult ca sigur o sa gasesti un folder Windows.old pe hardul tau de la bild-urile anterioare. Acest folder poate ocupa o cantita semnificativa de spatiu (12 GB pe PC-ul meu) si nu mai este folositor dupa ce ai facut upgrade la un nou build, cum ar fi ultima versiune RTM 10240. Daca intentionezi sa faci loc pe hard, acesta folder este candidatul perfect pentru a fi sters. Din pacate, stergerea lui este un pic mai complicata decat in cazul folderelor obijnuite.

Daca incerci sa stergi folderul Windows.old din File Explorer vei intampina mai multe erori legate permisiuni. Acesta este un folder special care poate fi sters numai din aplicatia Disk Cleanup.

Solutie

Pasi de urmat

Apasa pe butonul Start si scrie Disk Cleanup. Apasa Enter.

Odata utilitarul Disk Cleanup incarcat, apa butonul Clean up system files de sub sectiunea Description.

disk cleanup windows 10

Dupa ce aplicatia a terminat de scanat, navigheaza prin lista afisata si bifeaza casuta din dreptul  Previous Windows installation(s).

previos windows installation

Apasa OK si apoi Delete Files in fereastra de confirmare.

are u sure

In tip ce utilitarul Disk Cleanup incepe sa proceseze, o sa fii intrebat din nou daca vrei sa stergi vechile fisiere. Apasa Yes cand esti intrebat.

yes cleanup

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?