Cum sa folosesti functia Lockdown din Android 9.0

Configurare noua (How To)

Situatie

La ultimul update Android, cei de la Google au adaugat o noua functie numita “Lockdown mode”.

Acest mod va bloca autentificarea biometrica si toate notificarile de pe lockscreen. Este considerata o masura de securitate in situatia in care sunteti obligat fizic sa oferiti informatii de pe telefonul dvs.

Solutie

Pasi de urmat

In mod normal modul Lockdown este dezactivat. Ca sa-l activam trebui sa intram in Settings si dupa care vom intra in sectiunea Security & Location.

Din aceasta pagina vom intra pe Lock Screen Preferences de unde se va vedea switch-ul pentru Show Lockdown. Vom atinge odata acel switch ca sa activam modul dorit.

Din acest moment modul Lockdown este activat.

Odata ce modul a fost activat va aparea pe ecran un chenar nou. Acest chenar va contine 4 optiuni: Power off, Restart, Lockdown si Screenshot.

La acest pas vom atinge butonul de Lockdown. Dupa efectuarea acestui pas am dezactivat complet cititorul de amprente si notificarile de pe device.

Ca se deblocat telefonul va fi nevoie sa ne introducem PIN-ul. De fiecare data cand vom introduce PIN-ul modul Lockdown se va dezactiva. Tineti minte in cazul in care doriti sa-l activati din nou trebuie sa repetam pasul anterior.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 30 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?