Cum sa instalezi extensii ce nu se gasesc in Magazinul Chrome Web

Configurare noua (How To)

Situatie

Vreau sa instalez extensii, dar nu le-am gasit in Magazinul Chrome Web.

Solutie

Acest ghid scurt va va arata cum sa instalati extensii (fisiere .crs) pentru browserul web Google Chrome, care ca nu se regasesc in Magazinul Chrome Web.

La o actualizare a Google Chrome, posibilitatea de a instala extensii direct de la site-uri „terte”, a fost dezactivata (din punct de vedere tehnic, a fost ingreunat acest proces). Acest fapt a fost facut ca o masura de securitate, asa ca este important sa aveti incredere in editorul extensiei pe care doriti sa o instalati. Mai jos aveti pasii pe care trebuie sa ii urmati daca doriti sa instalatii extensii ce nu se gasesc in Magazinul Chrome web:

1

Nota: Screenshot-urile prezentate in acest ghid sunt din OS X. Pasii sunt exact la fel pentru Windows – ar trebui sa ii puteti urma fara probleme.

  1. Descarcati extensia pe care doriti sa o instalati, nu are importanta unde o salvati, doar tineti minte locatia.
  2. Lansati Chrome si apasati butonul Customize and Control (asa cum este indicat in imaginea de mai jos). Selectati Tools din josul meniului si in final Extensions:

2

3. Localizati fisierul extensie (.crx) pe care doriti sa il instalati in Finder (OS X) sau in Windows Explorer (Windows) si trageti-l in fereastra Google Chrome Extensions din Chrome:

3

4. Un mesaj pop-up va aparea in care veti fi intrebati daca doriti instalarea extensiei. Apasati butonul Yes:

4

5. Extensia este acum instalata:

5

6. Asta a fost tot!

 

 

 

 

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?