Cum sa instalezi Microsoft Loopback in Windows 7/ 8.1

Configurare noua (How To)

Situatie

Interfata de loopback a unui device (laptop, router, switch) este o interfata virtuala, care este folosita de acesta pentru a comunica cu el insusi. Cu acesta se diagnosticheaza problemele pe device sau se foloseste pentru a comunica cu serverele si masinile virtuale care ruleaza pe el.

In acest fel se poatre accesa un server care ruleaza pe calculatorul tau, la fel ca orice alt utilizator din retea care ar dori sa-l acceseze.

Interfetelor de loopback le sunt asignate standard IP-uri din clasa 127.0.0./8. Ceea ce inseamna ca, tot ce trimiti catre un IP din intervalul 127.0.0.1- 127.255.255.254, va fi primit tot de tine.

Retine, atunci cand iti verifici conexiunea la internet, este indicat sa dai ping in ip-ul de loopback 127.0.0.1 pentru a verifica functionalitatea TCP/IP. Raspunsul la acesta trebuie sa fie ca cel din imagine:

1

Solutie

In Windows 7 sau 8.1, instalarea interfetei de loopback se face in felul urmator:

1. Apasa butonul Start, se introduce in casuta de cautare run si se apasa Enter.

2

2. In fereastra aparuta se introduce hdwwix.exe si se apasa butonul OK.

3 3. In prima fereastra de instalare apasa Next, dupa care selecteaza optiunea Install the hardware..Versiunea “advanced”.


6

4. In lista de mai jos hardware se selecteaza Network adapters si se apasa butonul Next.

8

 

5. In coloana Manufacturer vei selecta Microsoft, dupa care din coloana Network Adaptor vei alege Microsoft Loopback Adapter si apasa Next.

7

6. Apasa Next si Finish. Gata, interfata a fost instalata.

9

7. Verifica daca interfata de loopback s-a instalat, intrand in Start > Control Panel > Network and Internet > View network status and tasks.

10 11

Noua interfata iti va aparea la Change adapter settings si va fi activata ( Enable).


12

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?