Cum sa stergi imprimantele alocate unui alt profil de utilizator

Configurare noua (How To)

Situatie

Exista foarte des cazul in care trebuie sa modificam sau sa stergem conexiunile unui utilizator la imprimantele alocate in retea, de aceea mai jos va voi arata cum putem obtine informatii utile si cum putem opera aceste modificari.

In exemplul de mai jos, o imprimanta a fost stearsa din Print Server, iar utilizatorul nu a sters-o inca din profil, lucru care ar dura prea mult, daca ar fi operat manual din registrii sistemului. Solutia?… in pasii descrisi mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

Deschideti editorul de registrii din Windows (Run –> cmd –> regedit) si selectati HKEY_USERS.

regesit

Selectati HKEY_USERS, exact ca in imaginea de sus, accesati tab-ul File –> Load Hive si apoi identificati profilul utilizatorului caruia doriti sa ii faceti aceste modificari.

hkey

 

 

fileservertsprofiles$testuserntuser.dat

Dupa ce ati lansat comanda de “Load Hive”, va fi afisata o casuta, in care veti trece numele utilizatorului (in cazul nostru, utilizatorul este “test”).

hiveuser

In sectiunea, HKEY_USERS, expandati directorul si veti observa directorul cu numele utilizatorului.

user

Dupa ce ati terminat de editat imprimantele din fisierul ntuser.dat, selectati din nou directorul utilizatorului (test), faceti click pe tab-ul File si selectati “Unload hive”. Aceasta operatiune a fost mult mai eficienta decat cea in care rugam utilizatorul sa se conecteze/deconecteze sau sa introduca o multime de parole.

unloadhive

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 out of 5 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?