Cum să-ți creezi propriul server de joc

Configurare noua (How To)

Situatie

 • Deși puteți găzdui un server de joc pe computer, uneori este mai convenabil să aveți un server cloud care funcționează 24 de ore din 24. Gazduirea pe serverul de joc poate fi surprinzător de ieftină, mai ales dacă doar căutați să vă jucați cu câțiva prieteni.

Backup

 • Dedicated vs. Shared Hosting

Gazduirea dedicată este atunci când închiriați un rack întreg al unui server sau, adesea, o parte din resursele acelui rack. Deseori vi se oferă specificații detaliate despre ceea ce cumpărați și, în general, veți plăti un pic în plus față de găzduirea partajată.

Gazduirea partajată rulează mai multe instanțe ale unui server de joc pe mai multe rafturi de servere, permițând furnizorului de găzduire să economisească bani și să ofere un preț scăzut. Cu toate acestea, nu este întotdeauna clar ce specificații obțineți și puteți întâmpina probleme de congestie dacă serverul dvs. suferă o încărcătură mare.

Dacă doriți să configurați un server pentru dvs. și pentru câțiva prieteni, vă recomandăm să economisiți bani și să beneficiați de găzduire partajată. Dacă doriți să aveți o mulțime de oameni care joacă pe serverul dvs., ar trebui să încercați mai întâi găzduirea partajată și să faceți upgrade la găzduire dedicată, dacă este necesar.
 • Shared Hosting Options

Toate opțiunile enumerate aici sunt de asemenea găzduite. Nu va trebui să vă faceți prea multe griji în ceea ce privește configurarea, deoarece ar trebui să fie relativ simplu sau pur și simplu gestionat pentru dvs.

 • Gameservers.com: servere foarte ieftine pentru cazuri de utilizare mică, deoarece sunteți taxat de numărul de sloturi pe care doriți. Un panou de control decent, dar fără protecție DDOS.
 • Low.ms: Un compromis între hostingul dedicat și cel partajat, oferind în același timp un panou de control gestionat pentru majoritatea jocurilor. Veți ști specificațiile pe care le primiți, dar va trebui să plătiți suplimentar pentru un thread dedicat. De asemenea, au introdus branding-ul în titlul serverului dvs., care costă 2 USD pentru a fi înlăturat, dar este posibil să fiți bine cu acesta dacă încercați să economisiți bani.
 • Nodecraft: un furnizor de găzduire partajat care nu percepe nicio taxă pe slot. Au niveluri diferite, segmentate de RAM și numărul de instanțe pe care le puteți rula. De fapt, puteți găzdui mai multe servere pe un nivel, care permite RAM.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, asigurați-vă că are un panou de control gestionat și susține jocul dorit.

 • Dedicated Hosting Options

Gazduirea dedicată vă permite mult mai multă libertate și control. Puteți găzdui mai multe servere de joc de pe o singură cutie, precum și mai multe jocuri diferite și, deoarece aveți acces complet la casetă, puteți chiar găzdui un server web pentru a rula un site de pe server, sau orice altceva care nu are legătură cu jocul.

 • OVH: Doar două locații, Canada și Franța, dar care oferă servere foarte puternice pentru preț. Dacă nu vă pasă să aveți hardware-ul de ultimă generație, puteți închiria echipamentele lor vechi de la compania lor soră SYS. Ambele vor fi servere complet proaspete și va trebui să configurați totul singur
 • Gameservers.com: Deși această companie se concentrează pe găzduire partajată, oferă și servere dedicate ca opțiune. Veți obține chiar panoul de control gestionat, deși acesta este opțional și vă va restricționa accesul numai la panoul de control.
 • Servicii Web Amazon: mai multe opțiuni premium, pentru întreprinderi. Dacă sunteți un dezvoltator de jocuri care caută servere gazdă, AWS GameLift merită să vă uitați. Dacă doriți un singur server generic, EC2 va fi mai potrivit. Și dacă sunteți student, puteți obține 100 USD în credit gratuit cu un e-mail .EDU.
 • Setting Up a Dedicated Server

Jocurile pot avea propriul program de server pe care îl puteți descărca , consultați documentația oficială a jocului.

După ce serverul este configurat și funcționat, veți dori să vă asigurați că porturile sunt deschise pe server, astfel încât oamenii să-l poată accesa. Acest pas va fi diferit pentru fiecare gazdă, dar dacă nu vedeți nimic în panoul de control pentru furnizorul dvs., probabil că va trebui doar să schimbați setările Windows Firewall și să listați lista albă a aplicației serverului.

După ce porturile sunt deschise, oamenii ar trebui să se poată conecta la serverul dvs. cu adresa IP sau, eventual, doar prin browserul serverului din joc. În funcție de joc, poate doriți să obțineți un nume de domeniu pentru serverul dvs., astfel încât să vă puteți aminti cu ușurință adresa IP.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?