Cum să utilizați modul de eficiență în Windows 11 pentru a reduce utilizarea resurselor

Configurare noua (How To)

Situatie

Modul de eficiență Task Manager este o nouă caracteristică Windows 11 care este concepută pentru a limita utilizarea resurselor de sistem (în principal CPU) de către procesele de fundal care sunt fie inactive, fie nu sunt utilizate în mod activ de programele de aplicație. Este similar cu modul Eco care este introdus de Microsoft în Windows 10.

Atunci când procesele inactive continuă să utilizeze resursele sistemului, mai puține resurse sunt alocate aplicațiilor care au nevoie de ele, ceea ce are ca rezultat o reacție mai lentă în prim-plan, durata de viață scurtă a bateriei, zgomot mai puternic al ventilatorului și temperaturi mai ridicate. Modul de eficiență încearcă să rezolve această problemă prin reducerea priorității CPU și a consumului de energie al proceselor individuale. De asemenea, ajută la identificarea programelor care pot rula deja în modul de eficiență, cum ar fi Microsoft Edge, care rulează implicit în modul de eficiență.

Modul de eficiență este o nouă caracteristică Windows 11 care permite utilizatorilor să ruleze procese de fundal inactive cu prioritate scăzută, consumând în același timp mai puțină energie CPU pentru a crește capacitatea de răspuns în prim-plan, a îmbunătăți durata de viață a bateriei, a reduce zgomotul termic și a reduce stresul asupra procesorului. Este similar cu modul Eco, care este disponibil în sistemul de operare Windows 10. Ambele caracteristici fac parte din inițiativa Microsoft Sustainable Software.

Solutie

Cum să utilizați modul de eficiență în Windows 11
Toate procesele Windows au o „prioritate”, care este utilizată pentru a determina importanța lor și cantitatea de CPU alocată acestora. Când modul de eficiență este activat pentru un proces, prioritatea de bază a acestuia este redusă pentru a preveni interferarea cu alte procese active care au o prioritate mai mare. Modul de eficiență pune, de asemenea, procesul în modul „EcoQoS” pentru a-i permite să ruleze într-o manieră eficientă din punct de vedere energetic. Cu EcoQoS, procesul consumă cea mai mică cantitate de energie CPU. Acest lucru asigură că un „spațiu termic” este salvat pentru alte procese importante care trebuie să ruleze mai întâi.

Activare Modul de eficiență pe computerul dvs. cu Windows 11:

  • Deschideți Managerul de activități.
  • Accesați fila Procese.
  • Extindeți arborele de proces pentru aplicația dorită făcând clic pe pictograma de extindere/restrângere (>).
  • Selectați un proces și faceți clic pe opțiunea Mod de eficiență din partea de sus a ferestrei Manager de activități. Alternativ, puteți face click dreapta pe procesul dorit și selectați Modul de eficiență.
  • Faceți click pe butonul Activați modul de eficiență din fereastra de confirmare care apare. Acest lucru va activa Modul de eficiență pentru procesul selectat.

De asemenea, puteți verifica ce procese folosesc modul de eficiență uitându-vă la coloana „Stare”. Acele procese care au această caracteristică activată vor afișa o etichetă „Mod de eficiență” lângă ele.Procesul părinte va afișa, de asemenea, o pictogramă frunză în cazul în care oricare dintre procesele sale secundare are modul de eficiență activat.

Notă: Pentru unele procese, opțiunea Mod de eficiență poate fi inactivă. Acestea sunt procese Windows de bază și modificarea priorității implicite a acestor procese poate avea un impact negativ asupra computerului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?