Cum să vizualizați o listă de legături simbolice pe Windows 11

Configurare noua (How To)

Situatie

Legăturile simbolice (Symlinks) sunt în esență scurtături către alt fișier sau folder. Dacă utilizați o mulțime de link-uri simbolice, poate doriți să redați rapid o listă completă a acestora pentru referință.

Legăturile simbolice sunt puncte de referință pentru alte fișiere și foldere. Imaginați-vă că copiați și lipiți un fișier sau un folder, dar în loc să duplicați acel conținut, acesta se leagă înapoi la fișierul sau folderul sursă și îl deschide când este accesat. Acest lucru economisește mult spațiu de stocare valoros și, de asemenea, poate simplifica fluxurile de lucru în anumite situații.

Există două tipuri de link-uri simbolice despre care trebuie să știți: link-uri simbolice hard și link-uri simbolice soft. Ambele fac referire la un fișier sau un folder specificat, dar atunci când este accesat un link simbolic soft, sistemul vă redirecționează către locul în care se află fișierul sau folderul, în timp ce linkurile hard fac sistemul să creadă că linkul simbolic este fișierul sau folderul real.

Solutie

1.Deschideți Command Prompt făcând clic pe pictograma Căutare din bara de activități Windows, tastând „Command Prompt” în caseta de căutare, apoi făcând click pe „Command Prompt” în rezultatele căutării.

2.În linia de comandă, rulați această comandă:
dir /AL /S c:\

3.Va fi returnată o listă cu toate legăturile simbolice din directorul c:\. Puteți schimba directorul prin înlocuirea c:\ cu orice director din care doriți să obțineți o listă de link-uri simbolice. De exemplu, dacă doriți să obțineți o listă de legături simbolice în directorul d:\, ați rula:

dir /AL /S d:\

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 27 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?