Cum se configureaza Windows Server 2008 DHCP Server

Configurare noua (How To)

Situatie

DHCP tot mai mult și mai mult se distribuie la folosirea în noile servicii de rețea, așa ca Windows Health Service și Network Access Protection (NAP). Cu toate acestea, înainte de a-l utiliza în mai multe servicii sofisticate, trebuie mai întâi să instalați şi să configuraţi elementele de bază.

Solutie

Cum să gestionăm noul server Windows Server 2008 DHCP Server
Ca şi procesul de instalare, gestionarea serverului Windows Server 2008 DHCP Server este foarte simplă. Pentru a configura serverul DHCP şi a vedea care clienți au primit IP adrese, trebuie să intrăm în DHCP Server MMC.

Consola permite foarte multe opţiuni de configurare. Ea arată aşa:

Consola MMC a serverul DHCP ne oferă informații despre IPv4 şi IPv6 serverului DHCP, incluzând “plaja”, pool, rezervări, opțiuni pentru “plaja” etc.
Dacă vom merge la Address Pool şi la opțiunile pentru “plaja”, vom vedea că configurările pe care le-am făcut la momentul instalării serverului DHCP sunt active şi funcționează.

Deci cum să ne convingem dacă serverul funcționează, dacă nu îl vom testa? Nicicum. Așadar, haideți să vedem cum testăm serverul DHCP.

Pentru a testa serverul, vom lansa cateva comenzi la un client, care se află în acest segment de reţea.
Prima comanda este IPCONFIG /RELEASE, apoi IPCONFIG /RENEW. Vom verifica dacă acest client a primit adresa IP de la noul server DHCP.  Vedem mai jos rezultatul:

De asemenea verificăm şi pe serverul Windows Server 2008, dacă clientul se află în lista clienţilor.

Asadar, am obținut un server DHCP în plină funcționalitate.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?