Cum se instalează Docker Compose pe Ubuntu 22.04

Configurare noua (How To)

Situatie

Docker Compose este un utilitar de linie de comandă pentru a configura și rula aplicații Docker cu mai multe containere. În general, Compose este utilizat pentru dezvoltarea locală, implementarea unei singure aplicații gazdă și testarea automată.

Solutie

Pasi de urmat

Este ușor să instalați Docker Compose din depozitele Ubuntu. În depozitele Ubuntu este posibil să nu aibă întotdeauna cea mai recentă versiune, dar modul recomandat și va oferi un sistem stabil și actualizări ușoare.

Rulați următoarea comandă pentru a instala docker-compose:
sudo apt install docker-compose
Verificați versiunea acesteia tastând:
docker-compose --version

Instalarea Compose este simplă și simplă. La început, trebuie să descarcăm fișierul într-un director care se află în sistemul PATH și să îl facem executabil.

În prezent, la momentul scrierii acestui articol, cea mai recentă versiune stabilă a Docker Compose este 2.12.2. Înainte de a continua, vizitați pagina de lansare a depozitului Compose de pe Github pentru a verifica cea mai recentă versiune. Rulați comanda curl de mai jos pentru a descărca fișierul Compose în directorul /usr/local/bin:
sudo curl -L
"https://github.com/docker/compose/releases/download/2.12.2/docker-compose-$(uname -s)-$(uname -m)" -o /usr/local/bin/docker-compose

Ar trebui să acordați permisiunile de execuție fișierului folosind comanda de mai jos:
sudo chmod +x /usr/local/bin/docker-compose
Verificați instalarea verificând versiunea acesteia:
docker-compose --version
Va arăta ceva de genul acesta:
docker-compose version 2.12.2

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(18 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?