Cum te conectezi pe PPPoE de la Digi pe routerele ASUS

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca ai fibra optica si vrei sa folosesti si alte functii precum VPN sau Port Forwarding din routerul tau ASUS, trebuie sa suni la DIGI si sa le spui sa iti treaca ONT-ul in mod BRIDGE.

Daca nu ai fibra, doar un cablu de internet FTP/UTP  atunci poti folosi serviciile routerului tau fara a mai suna la call-center, trebuie sa cunosti doar datele de conectare. Datele de conectare trebuie neaparat sa contina USERNAME si PAROLA (Ex. USERNAME: test.test – PAROLA:password123).

Pentru a-ti fi mai usor, am sa structurez in cativa pasi mai jos intregul proces de configurare:

Solutie

Pasi de urmat

Introducem cablul in portul WAN (cel albastru), si ne logam de pe telefon/pc in interfata lui WEB pe ip-ul local: http://192.168.1.1 sau https://router.asus.com

Introducem USERNAME-UL SI PAROLA setata de noi la configurarea initiala a routerului, username-ul si parola default este: USER: admin si parola admin.

Din meniul din partea stanga, la SETARI AVANSATE, mergem la WAN;

Primul pas trebuie sa setam PPPoE la “Tip conexiune WAN”, apoi meniul se va ajusta in functie de ce setati, in cazul nostru la “Setare cont” trebuie sa adaugam PPP Nume utilizator si Parola, apoi sa salvam setariile apasand butonul APLICARE.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(60 din 146 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?