Cum trebuie procedat daca Windows store nu mai face update la aplicatiile instalate

Configurare noua (How To)

Situatie

Update-ul aplicatiilor din Windows Store se pot bloca din cand in cand. Iata 2 metode prin care putem forta reluarea update-urilor:

Solutie

Pasi de urmat

Windows 10 are o aplicatie integrata care face exact acelasi lucru. Pentru a o accesa, trebuie sa apasam butonul start si sa scriem “wsreset”. In start menu va aparea aplicatia wsreset pe care o vom rula.

windows_update_service1

Daca acest lucru nu functioneaza, este posibil sa fie o problema cu intregul proces Windows Update. In cazul acesta iata ce trebuie facut:

Intram din nou in start menu si scriem “services”. Deschidem aplicatia gasita.

services

 

In fereastra nou-deschisa, cautam serviciul numit “Windows Update”. Oprim acest serviciu folosind click dreapta – Stop

Windows-Update-service

 

In cazul in care optiunea stop este inaccesibila, apasam click dreapta, proprietati. In fereastra nou deschisa vom avea o rubrica numita “startup type”. Acolo selectam “manual”, dupa care putem opri serviciul.

Windows_Update_service

dupa ce am oprit serviciul, cautam in folderul C:windows (sau unde se afla fisierele windows-ului) sub-folderul SoftwareDistribution. Il re-denumim SoftwareDistribution.OLD (sau orice alt nume).

rename-software-distribution-folder

Dupa ce am efectuat ultimul pas, ne intoarcem in fereastra “services” unde pornim serviciul “windows update” si il re-punem pe automat. Asta este tot.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?