Cum vezi fisierele de sistem pe Mac?

Configurare noua (How To)

Situatie

Mac-ul tău păstrează jurnale de sistem, care te pot ajuta la diagnosticarea și depanarea problemelor cu MacOS și aplicațiile instalate. Aceste jurnale sunt stocate ca fișiere simple log text pe unitatea de sistem Mac iar macOS include și o aplicație pentru a le vizualiza.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a vizualiza log-urile de sistem ale Mac-ului tau acceseaza aplicatia “Console”.

În mod implicit, veți vedea o listă a mesajelor din consola de pe calculatorul tău. Poți să dai click pe “Errors and Faults” din bara de instrumente pentru a vedea numai mesaje de eroare, dacă doriți. De asemenea, poți utiliza caseta de căutare pentru a căuta un tip de mesaj de eroare pe care dorești să îl vezi.

Mai multe jurnale sunt disponibile în secțiunea Reports. Pentru a vedea jurnalele de blocare a aplicațiilor, faceți click pe “System Reports” pentru aplicațiile de sistem sau pe “User Reports” pentru aplicațiile utilizatorilor. Vei vedea o varietate de jurnale cu extensii de fișiere, cum ar fi .crash, .diag și .spin. Clik pe ele pentru a le vizualiza în panoul Informații.

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre motivul pentru care o aplicație se blochează pe sistemul tau, este posibil să o găsesti aici.

Pentru a vizualiza logurile de sistem, faceți click pe “system.log”. Pentru a răsfoi logurile specifice aplicațiilor, căutați printre celelalte foldere din “/ Library / Logs”, este folderul curent al logurilor de aplicații pentru utilizatorul curent al contului de Mac, “/ Library / Logs” este dosarul întregului sistem de aplicații și “/ var / log” conține în general loguri pentru servicii de sistem de nivel scăzut. Bara de căutare funcționează și pentru filtrarea acestor loguri.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?