Drag and drop in CMD

Configurare noua (How To)

Situatie

In CMD exista mai multe modalitati de a introduce calea catre un anumit folder sau fisier: folosind comanda change directory (cd), copy/paste a caii din Windows Explorer in fereastra de Command Prompt, drag and drop a folder-ului/fisier-ului direct in fereastra de Command Prompt, etc.

Dupa cum sugereaza si titlul solutiei, astazi ne vom concentra pe metoda drag and drop.

Solutie

Pasi de urmat

Putem sa deschidem Command Prompt-ul (CMD-ul) in mai multe feluri: fie il deschidem din locatia implicita (C:\Windows\system32\cmd.exe), fie efectuam un search in Start Menu tastand cmd urmat de tasta Enter, fie deschidem o fereastra de Run (apasand tasta de Windows + R) si tastam cmd urmat de tasta Enter, etc.

Ca si exemplu vom folosi calea catre fisierul hosts, un fisier pe care il accesam des in activitatea noastra. Acesta se afla in locatia “C:\Windows\System32\drivers\etc“.

Deschidem un Windows Explorer si ne ducem in locatia “C:\Windows\System32\drivers“. Odata ajunsi aici pur si simplu facem un drag and drop al folder-ului etc in fereastra de CMD deschisa.

Acum calea ne-a fost introdusa automat in fereastra de CMD. Acum trebuie doar sa tastam in fata locatiei C:\Windows\System32\drivers\etc comanda cd (change directory), care va schimba calea din C:\Users\AC in C:\Windows\System32\drivers\etc.

Dupa cum puteti observa exista mai multe metode pentru a ajunge la acelasi rezultat. O puteti folosi pe cea pe care considerati ca se potriveste cel mai bine cu stilul vostru de lucru.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?