Duolingo- desemnat “campionul necontestat al urmăririi”

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Pe măsură ce învățați o limbă, aplicația dvs. de limbă învață despre voi.Mulți dintre noi au acceptat faptul că un tezaur de informații personale circulă pe internet. Poate că sunt printre cei 2,6 milioane de utilizatori Duolingo ale căror date au fost recent expuse.

Cercetătorii au enumerat 32 de puncte potențiale de date pe care aplicațiile de limbă le colectează sau ar putea să le colecteze. Duolingo, cu peste 500 de milioane de utilizatori înregistrați și peste 60 de milioane de utilizatori activi lunar, colectează 19 puncte de date, inclusiv nume, adrese de email și numere de telefon.

Se pare că Duolingo a folosit două treimi din datele colectate, inclusiv istoricul achizițiilor, locația aproximativă și numărul de telefon, în scopuri de urmărire.

Pe partea opusă a spectrului, unele aplicații adoptă o abordare mai orientată către protecția vieții private. De exemplu, EWA colectează cinci din cele 32 de puncte de date, HelloTalk adună șapte, iar Mondly capturează opt. Cu toate acestea, în ciuda colectării conservatoare de date, HelloTalk, surprinzător, urmărește locațiile precise ale utilizatorilor – o caracteristică pe care nu au găsit-o în niciuna dintre celelalte aplicații analizate.

Solutie

Într-o lume în care datele personale devin tot mai prețioase, utilizatorii trebuie să fie cu atenție când instalează aplicații pe telefoanele lor și când acceptă să le permită accesul la locația lor. Scurgerile de date și colectarea neautorizată de informații pot expune utilizatorii la riscuri serioase de securitate și infracțiuni cibernetice. Este esențial să citiți cu atenție politicile de confidențialitate ale aplicațiilor și să înțelegeți ce date colectează și cum le utilizează. Protejarea propriei vieți private și a datelor personale trebuie să fie o prioritate pentru toți cei care folosesc tehnologia modernă.

Tip solutie

Permanent

Article Attachments

Voteaza

(6 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?