Elibereaza spatiu pe hard-disc, stergand fisierele temporare Windows Update

Configurare noua (How To)

Situatie

 

In sistemul de operare Windows, ocuparea spatiului cu fisiere temporare, ramase dupa diverse instalari ale acestuia, a consituit intotdeauna o problema, uneori spatiul folosit de fisierele temporare ajungand la cativa gigabaiti de fisiere nefolositoare. Acestea pot fi sterse fara niciun fel de problema, stergandu-le cu ajutorul unui utilitar din sistemul de operare, castigand astfel spatiu care sa fie folosit de catre fisiere mult mai importante.

Spatiul pe hard-disc poate fi cat se poate de pretios, mai ales in cazul hard-disc-urilor de tip SSD, care desi sunt mult mai rapide, sunt mai scumpe si mai mici din punct de vedere al capacitatii de stocare.

Windows Update, dupa instalarea actualizarilor in sistem, nu sterge fisierele temporare folosite la momentul instalarii, astfel ca dupa un timp acestea ajung sa ocupe foarte mult spatiu

Exista posibiliatea de a sterge aceste fisiere, folosind un utilitar al sistemului de operare Windows.

Cum se efectueaza acest lucru, in randurile de mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

Se deschide meniul Start si se tasteaza cleanmgr in casuta de cautare. Se tasteaza Enter dupa care se va deschide utilitarul Disk Cleanup. Utilitarul va calcula spatiul care va fi golit dupa efectuarea operatiunii

diskcleanup[5]

Se selecteaza optiunile dorite si se da click pe Ok.

Dupa terminarea procesului, ar trebui apasat un buton Clean up system files. Daca acesta nu exista, atunci optiunea ar trebui sa fie deja in lista initiala.

W20110825-DiskClean

Trebuie selectata casuta de la Windows Update Cleanup, sau orice alta casuta pentru orice alt tip de fisiere care se doresc a fi sterse (se recomanda selectarea tuturor casutelor). Disk Cleanup va sterge toate fisierele pentru toate selectiile efectuate.

Optional,  se pot sterge fisierele veci de System Restore si Shadow Copies. Acestea pot fi sterse folosind tab-ul More Options si selectand Clean up pentru System Restore si Shadow copies. Toate punctele de restaurare vor fi sterse, cu exceptia ultimului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(49 din 112 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?