How to install FFmpeg in CentOS and Almalinux

Configurare noua (How To)

Situatie

FFmpeg este un cadru multimedia puternic și open-source care conține diverse instrumente pentru diferite sarcini. De exemplu, ffplay este un player media portabil care poate fi folosit pentru a reda fișiere audio/video, ffmpeg poate converti între diferite formate de fișiere, ffserver poate fi folosit pentru a transmite emisiuni în direct, iar ffprobe este capabil să analizeze fluxurile multimedia.

Cadrul FFmpeg este cu adevărat puternic datorită diversității instrumentelor disponibile, care oferă cea mai bună soluție tehnică pentru utilizator. Conform descrierii lui FFmpeg de pe site-ul oficial, motivul pentru care există un cadru multimedia atât de bun este combinația celor mai bune opțiuni de software gratuit disponibile. Cadrul FFmpeg oferă un nivel ridicat de securitate, iar motivul pentru aceasta este seriozitatea dezvoltatorilor atunci când revizuiesc codul, acesta fiind întotdeauna realizat cu gândul la securitate.

Conform site-ului oficial, FFmpeg este capabil să facă următoarele.

  • decodificarea fișierelor multimedia
  • să codificați fișiere multimedia
  • transcodarea fișierelor multimedia
  • să mutați fișiere multimedia
  • demux fișiere multimedia
  • streaming fișiere multimedia
  • filtrare fișiere multimedia
  • redă fișiere multimedia

Să luăm un exemplu, unul foarte simplu. Următoarea comandă va converti fișierul mp4 într-un fișier avi.

ffmpeg -i Lone_Ranger.mp4 Lone_Ranger.avi

Comanda de mai sus este utilă doar pentru explicații, nu este recomandată pentru a fi utilizată în practică, deoarece codecul, rata de biți și alte specificații nu sunt declarate.

În partea următoare, vom exersa cu unele dintre instrumentele cadrului multimedia FFmpeg, dar înainte de a face acest lucru trebuie să le instalăm în caseta noastră Linux. Din moment ce pachetele FFmpeg sunt oferite pentru cele mai utilizate distribuții Linux și instalarea va fi relativ ușoară.

Pentru a instala FFmpeg pe CentOS si Almalinux.

Backup

Pentru a instala FFmpeg pe CentOS si Almalinux folosim urmatoarea comanda:

sudo yum install ffmpeg

Cum să compilați FFmpeg din sursă

Compilarea unui software de la sursă nu este cel mai ușor lucru din lume, dar compilarea FFmpeg de la sursă vă permite să personalizați compilarea în funcție de nevoile și cerințele dumneavoastră specifice.

În primul rând, instalați instrumentele de compilare și bibliotecile multimedia necesare pe sistemul dumneavoastră.

sudo yum update

sudo yum groupinstall “Development Tools” sudo yum install glibc gcc gcc-c++ autoconf automake libtool git make nasm pkgconfig SDL-devel \ a52dec a52dec-devel alsa-lib-devel faac faac-devel faad2 faad2-devel freetype-devel giflib gsm gsm-devel \ imlib2 imlib2-devel lame lame-devel libICE-devel libSM-devel libX11-devel libXau-devel libXdmcp-devel \ libXext-devel libXrandr-devel libXrender-devel libXt-devel libogg libvorbis vorbis-tools mesa-libGL-devel \ mesa-libGLU-devel xorg-x11-proto-devel zlib-devel libtheora theora-tools ncurses-devel libdc1394 libdc1394-devel \ amrnb-devel amrwb-devel opencore-amr-devel

În continuare, descărcați codul sursă FFmpeg de pe site-ul oficial sau folosind sistemul de control al versiunilor Git și instalați-l așa cum se arată.

git clone https://github.com/FFmpeg/FFmpeg.git cd FFmpeg ./configure –enable-gpl –enable-libx264 –enable-libfdk-aac –enable-nonfree make sudo make install ffmpeg -version

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?