Instalarea lantului de incredere DigiSign

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru a putea folosi dispozitivul securizat Aladdin eToken pe care se află certificatul digital calificat (utilizat pentru crearea semnăturii electronice extinse), trebuie să instalați lanțul de încredere DigiSign, precum și driverul DigiSign eToken PKI Client 8 al dispozitivului dvs eToken.

Solutie

Pasi de urmat

Accesați http://www.digisign.ro/uploads/cert.zip și salvați lanțul de încredere în calculatorul dvs

Deschideți arhiva cert.zip pe care ați descărcat-o și dezarhivați-o (click-dreapta -> Extract Here sau dublu-click -> Extract To). În acest moment, ați extras executabilul cert.exe

Dacă folosiți sistemul de operare Windows 8 sau Windows 10, instalați lanțul de încredere prin click-dreapta pe executabilul cert.exe și “Run as Administrator”.

Capture

Se va deschide utilitarul de importare a certificatelor DigiSign. Apăsați butonul Install.Capture1

IMPORTANT: Asigurați-vă că lanțul de încredere se instalează corect!

Într-o fereastră asemănătoare cu cea prezentată în imaginea de mai jos, va fi afișat mesajul “CertMgr Succeeded” atunci când lanțul de incredere a fost instalat cu succes.

Capture2

Dacă primiți mesajul CertMgr Failed, va trebui să dați click-dreapta pe fișierul cert.exe și să selectați opțiunea „Run as Administrator”.

 

În continuare, apăsați butonul Next, iar în următoarea fereastră, lăsați câmpul Automatically bifat și alegeți butonul Next.

Capture3

Importarea certificatului a fost făcută cu success, apăsați butonul Finish, iar apoi OK.Capture4

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(37 din 89 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?