Instalarea plugin-ului pentru monitorizarea ORACLE cu Check_MK

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca doriti sa monitorizati Oracle cu ajutorul Chck_Mk-ului trebuie sa instalati acest plug-in.

Check_MK scoate pe piata un agent nou de tip plug-in care controleaza monitorizarea diferitelor aspecte ale unei baze de date Oracle.

Această versiune înlocuiește mk_oracle_asm, care nu mai este necesară. Toate acțiunile legate de ORACLE se face direct pe host (gazde) de baze de date.

Nici un software Oracle este necesar pentru a hosta (gazdui) Check_MK. Agentul de plugin suportă în prezent Linux și AIX.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a putea utiliza monitorizarea ORACLE  aveți nevoie agentul de plugin mk_oracle, pe care îl veti găsi în directorul de plugin-uri al agentilor pe gazda Check_MK (de obicei, ~ / share / check_mk / agenti / plugins / in OMD-site).

Incepand de la versiunea 1.2.5i7 acest plugin este complet reproiectat și rulează pe Linux și AIX. Plugin-ul este implementat ca un script de shell și ar trebui să fie ușor portabil la orice alt sistem Unixoid

Instalați plugin-ul pe gazdele bazelor de date în directorul plug-ins al agentului Check_MK.

Uită-te în codul agentului, în scopul de a afla care este directorul. Implicit este / usr / lib / check_mk_agent / plugins.

Aceasta poate varia în functie de instalarea dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur, puteti filtra cu “grep” din agent:

 

root@linux# grep MK_LIBDIR /usr/bin/check_mk_agent
export MK_LIBDIR=”/usr/lib/check_mk_agent”
PLUGINSDIR=$MK_LIBDIR/plugins
LOCALDIR=$MK_LIBDIR/local

În cazul în care folderul nu este încă existent, pur și simplu creati-l. Apoi puneti plug-inul mk_oracle acolo și faceti-l executabil:

root@linux# mkdir -p /usr/lib/check_mk_agent/plugins
root@linux# cp mk_oracle /usr/lib/check_mk_agent/plugins
root@linux# chmod 755 /usr/lib/check_mk_agent/plugins/mk_oracle

Plugin-ul va detecta automat toate instantele ORACLE care rulează, prin monitorizarea unui proceselor care ruleaza numite “ora_pmon _”

Pentru fiecare instanta gasita prin aceasta cale va stoca informatii despre verificarile disponibile in mk_oracle si o sa le trimita prin canalul obisnuit catre Check_MK

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?