Instaleaza TV box Android – Transforma TV normal intr-unul SMART

Configurare noua (How To)

Situatie

Aceasta versiune este o varianta low costa si cateodata mai eficienta si rapida decat televizorul SMART.

Pentru acestea ai nevoie de un tv box. In acest tutorial am folosit un MediaCenter cu dual core la pretul de 120lei de pe OLX.

Solutie

Unboxing

Ca de fiecare data, cei de la Prestigio ne ofera un produs intr-un pachet bine gandit, din materiale de calitate. La deschiderea pachetului regasim mediacenter-ul in prim-plan, urmat de accesoriile oferite de catre compania ruseasca.

Pachetul include: 1x MediaCenter, 1x telecomanda , 1x incarcator, 1x cablu HDMI (inclus pentru a putea bucura mai repede de produs) + toate ghidurile necesare.

Design

Dispozitivul vine cu un design placut, inspirandu-se de la Roku3 (streambox American), dar aducand un strop de eleganta, datorita materialului mat ales pentru suprafata si logo-ul Prestigio din aluminiu.

Performanta & Hardware

In interiorul MediaCenter-ului regasim un procesor Dual-Core Cortex A9, clacat la 1.5 Ghz si o placa video Mali 400 (placa care a fost folosita la smartphone-urile high-end din 2012), toate aceste sunt sustinute de 1Gb RAM DDR3. Dispozitivul vine incorporat cu wifi receiver, dar vine si cu intrare LAN pentru viteze mai mari atunci cand semnalul wireless este slab. Pe el ragasim si 2 intrari USB2.0 , slot card, o intrare HDMI si o intrare A/V.

 

Multimedia

Prestigio MultiCenter Box, poate reda majoritatea formatelor video, intampinand probleme atunci cand incercam sa vizionam un film cu DTS (Digital Theater System) de pe un HDD extern, variaza in functie de formatul filmului. Datorita GPU-ului (Mali400) mare parte a jocurilor merg fara probleme, daca putem conecta un controller bluetooth, atunci experienta devine si mai placuta. Unul dintre cele mai folositoare functii ale dispozitivului este ca poate folosii tehnologia Miracast, adica poti viziona in timp real ecranul telefonului sau a tabletei pe televizor ( doar cu telefoanele android capabile de miracast).

 

Experienta utilizarii & Sofware

Pe partea de sistem de operare intalnim Android 4.2 JellyBean, cu interfata Prestigio pentru multicenter peste, o interfata foarte bine aranjata, deoarece imparte per-pagina aplicatiile in functie de categoria lor. Pana la navigare prin mediacenter, trebuie sa trecem printr-un setup, relativ greoi, pentru ca de multe ori dispozitivul nu se incadreaza automat pe dimensiunea ecranului, astfel trebuie sa-l reglezi manual. Din punct de vedere al aplicatiilor, avem de unde alege deoarece vine cu Google PlayStore si astfel transformam un televizor normal intr-o tableta uriasa. Din pacate trebuie sa semnalez lag-ul intalnit atunci cand cautam prin aplicatii sau la navigarea prin interfata.

Concluzii

Acest gadget ar fi fost perfect daca ar fi primit mai multa atentie software, chiar daca avem optiunea de update-uri OTA, de cele mai multe ori ele nu vin. Telecomanda oferita de catre Prestigio, nu iti ofera cea mai buna experienta, nefiind precisa si miscandu-se greu, dar partea buna este ca putem folosii aplicatia de remote a celor de la Prestigio, pentru o experienta cu adevart smart.

Intr-un final, daca iti doresti un “smart-tv” si doresti sa cheltui sub 500ron, atunci acest multicenter isi are rostul, daca treci peste neajunsuri.

Pro:

  • Design elegant
  • Materialele bune de constructie
  • Pret scazut
  • Posibilitatea de a conecta controller, mouse, webcam etc. la el

Contra:

  • Setup-ul dificil
  • Lag-ul intalnit chiar si atunci cand nu era foarte solicitat
  • Telecomanda slaba ca functii si performanta

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(41 din 88 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?