Obtinerea gratuita a versiunilor precedente de produse Futuremark (3DMark, PCMark)

Configurare noua (How To)

Situatie

Din diverse motive se poate dori utilizarea aplicatiilor cunoscute 3DMark sau PCMark chiar daca versiunile acestora sunt ne-actualizate; de la suportul garantat pentru platforme invechite, pana la abilitatea de a configura in mod avansat scenariile de testare.

Solutie

Pasi de urmat

Compania Futuremark a fost cumparata de catre UL Solutions, motiv pentru care produsele se regasesc pe pagina acestora web:

https://benchmarks.ul.com/legacy-benchmarks

In dreptul 3DMark 11 apasam butonul de download si incepem instalarea aplicatiei. De asemenea este necesara instalarea prerechizitei SystemInfo, ce o vom obtine si instala de pe pagina (de exemplu versiunea 5.63 este compatibila cu 3DMark 11):

https://benchmarks.ul.com/systeminfo

Dupa instalarea aplicatiilor vom porni 3DMark 11 si vom utiliza cheia de activare pusa la dispozitie in pagina de download. In TAB-ul de Help introducem cheia si apasam Register. Vom obtine editia Advanced la activarea cu succes a acesteia.

Pentru rularea aplicatiei si obtinerea scorului in scenariul dorit apasam Run din tab-urile Basic sau Advanced. O particularitate de posibil interes a aplicatiei este abilitatea de a utiliza si testa pana la 8 placi video simultan.

Aplicatia 3DMark se axeaza pe performanta procesorului si a placii video (de asemenea si pe memoria Ram) – pentru o evaluare mai completa se pot utiliza PCMark ori solutii alternative precum Passmark PerformanceTest.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor