OneDrive redenumeste fisiere cu caractere nevalide

Configurare noua (How To)

Situatie

Când OneDrive nu poate sincroniza un fișier sau un dosar deoarece numele său conține caractere nevalide. Doar selectați butonul Rename din notificarea pe care o primiți.

Screenshot of the Rename notification in the OneDrive desktop sync app

Solutie

Pasi de urmat

Opțiunea de redenumire automată a fișierelor și a dosarelor apare numai pentru numele cu următoarele probleme:

  • Numele care încep sau se termină cu un spațiu
  • Numele care încep sau se termină cu punct
  • Numele care conțin puncte de cod Unicode neacceptate
  • Nume cu probleme pereche surogat

În timpul redenumirii, OneDrive înlocuiește fiecare caracter nevalid cu o subliniere. De exemplu, un fișier numit .file pentru sincronizare va fi redenumit la _file pentru sincronizare.

Alte caractere nevalide pe care OneDrive nu le pot redenumi

Pe lângă caracterele invalide pe care OneDrive le poate corecta, alte caractere și combinații de caractere pot împiedica sincronizarea fișierelor și dosarelor. Aceste alte caractere au înțelesuri speciale atunci când sunt utilizate în nume de fișiere în OneDrive, SharePoint, Windows și MacOS, cum ar fi “*” pentru metacaractere, “” în căile de nume de fișiere și numele care conțin .lock, CON sau _vti_. Va trebui să redenumiți fișiere sau dosare pentru a elimina aceste caractere înainte de a le încărca.

Următoarele caractere nu sunt permise în numele fișierelor și al folderelor în OneDrive, OneDrive for Business pe Office 365 și SharePoint Online:

” * : < > ? / |

Note:
Pentru a redenumi un fișier sau un folder în Windows, selectați-l și apăsați F2. Pentru a redenumi un fișier sau un folder pe un Mac, selectați-l și apăsați tasta “return”.
Dacă utilizați Office 2010, nu puteți folosi “&” în numele fișierelor și al dosarelor.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?