Optimizare spatiu partitie C prin mutare foldere TEMP si TMP

Configurare noua (How To)

Situatie

Dupa un timp de folosire calculatorul/laptopul are tendinta sa functioneze din ce in ce mai greu, in special in momentul deschiderii programelor. Aceasta solutie se aplica cel mai bine atunci cand avem instalat in sistem un SSD (solid state drive) de capacitate mai mica (60Gb sau 128Gb), care contine sistemul de operare pe o singura partitie si un HDD (hard-disk drive) separat, care contine una sau mai multe partitii cu date. Aceasta solutie se aplica doar in cazul in care avem doua sau mai multe partitii in sistem si ajuta prin faptul ca nu va mai consuma din spatiul alocat sistemului (spre exemplu nu va consuma din spatiul alocat memoriei virtuale).

Solutie

Din cativa pasi vom reusi sa imbunatatim performanta sistemului. Iata cum:

Pasul 1. Mai intai se creeza pe o partitie, diferita decat cea de sistem (partitia C), a doua noi foldere: TMP si TEMP, (spre exemplu d:TMP si d:TEMP).

 

Pasul 2. Se acceseaza meniul “Properties”:

test1

Pasul 3. Apoi alegem optiunea “Advanced system settings”:

test2

Pasul 4. Efectuam clic pe butonul “Environment Variables”:

test3

Pasul 5. In lista ”System variables” selectam “TEMP” apoi efectuam clic pe butonul “Edit” si completam campul “Variable value:” cu calea noului folder TEMP creat la primul pas, (spre exemplu d:TEMP), apoi clic pe “Ok”. Procedam la fel si pentru variabila TMP:

test4            test5

Pasul 6. Se repeta pasul 5 pentru lista “User variables for”:

test6

Pasul 7. Pentru a se actualiza modificarile trebuie sa repornim sistemul.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 21 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?