Realizare backup cu VeeamZip

Configurare noua (How To)

Situatie

Se decomisioneaza un server si se doreste pastrarea unui backup timp de 6 luni, iar pentru a realiza asta dorim un backup rapid si pe moment, ad-hoc, fara a crea un schedule de backup. Cu VeeamZip se poate realiza un backup FULL care poate fi mai apoi mutat pe alt echipament si restaurat in alta parte sau pur si simplu sa fie salvat in alta parte.

Folosim Veeamzip pentru ad-hoc backup si pentru a nu ocupa prea mult spatiu pe disk cu full backup si incrementale. Acest backup o sa fie mereu full si se comporta ca un punct de restaurare independent.

Solutie

Pasi de urmat

Pornim Veeam si accesam meniul Inventory, extindem sectiunea de Virtual Infrastructure si apoi selectam serverul la care dorim backup. Masina poate sa fie pornita sau oprita la backup.

Acum vom face click pe More >> si extindem optiunile

Dupa care vom face cateva setari minime pentru a incepe procesul de backup.

  • Vom selecta destinatia unde se v-a salva backup-ul, fie local fie pe share.
  • .Daca dorim sau nu ca acest backup sa fie sters automat de catre Veeam dupa o perioada de timp. In cazul meu am selectat ca Veeam sa stearga acest backup dupa 6 luni.-
  • 3.La compression level putem decide cum sa se faca compresia. Avand in vedere ca vreau sa o pastrez pentru 6 luni am ales Extreme pentru o compresie cat mai mare.

Se pot selecta si alte optiuni ca Optimal, High, etc., iar apoi apasam pe OK

Acesta este statusul pentru backup-ul facut cu succes.

Si cu asta un backup ad-hoc a fost realizat pe care o sa il gasim in Home > Backups > Disk (VeeamZip)

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(23 din 45 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?