Remediați eroarea Ecran albastru WFP_INVALID_OPERATION pe Windows 11/10

Configurare noua (How To)

Situatie

Unii utilizatori de PC Windows 11 sau Windows 10 au raportat că, uneori, primesc eroarea Ecran albastru WFP_INVALID_OPERATION la întâmplare, dar mai ales atunci când joacă anumite jocuri.

Ce este platforma de filtrare Windows?
Windows Filtering Platform (WFP) este un set de API și servicii de sistem care oferă o platformă pentru crearea aplicațiilor de filtrare a rețelei. WFP constă dintr-un set de cârlige în stiva de rețea și un motor de filtrare care coordonează interacțiunile stivei de rețea cu procesarea pachetelor care are loc la mai multe straturi din stiva de rețea a sistemului de operare. Datele din rețea pot fi filtrate și, de asemenea, modificate înainte de a ajunge la destinație.

Solutie

1] Lista de verificare inițială

Înainte de a continua cu soluțiile enumerate mai jos, verificați dacă există actualizări și instalați orice biți disponibili pe dispozitivul dvs. Windows 11/10 pentru a vedea dacă eroarea BSOD apare din nou. Dacă eroarea a apărut ca urmare a unei actualizări recente Windows, puteți fie să utilizați System Restore pentru a reveni la un punct anterior înainte de instalarea actualizării, fie să dezinstalați actualizarea complet.

Dacă nu reușiți să porniți computerul pe desktop pentru a efectua oricare dintre sarcinile menționate, puteți urma instrucțiunile din ghidul despre cum să dezinstalați calitatea sau actualizarea caracteristicilor atunci când Windows 11/10 nu pornește sau ghidul de pornire. cum se efectuează Restaurarea sistemului atunci când Windows nu pornește pe desktop.

2] Rulați instrumentul de depanare online al ecranului albastru

Blue Screen Online Troubleshooter

Blue Screen Online Troubleshooter de la Microsoft este un vrăjitor automat indispensabil, destul de util, mai ales pentru utilizatorii de PC începători sau netehnici în rezolvarea erorilor BSOD, cum ar fi WFP_INVALID_OPERATION care a apărut pe computerul cu Windows 11/10. Expertul automat funcționează prin a vă prezenta întrebări cu privire la momentul în care ați întâmpinat eroarea, care, în funcție de răspunsurile dvs., va face apoi recomandări cu privire la posibilele soluții pe care le puteți aplica pentru a rezolva problema.

3] Rulați Driver Verifier

Driver Verifier Manager

În cele mai multe cazuri, este de obicei un driver care declanșează o eroare BSOD pe dispozitivul tău Windows 11/10. Deoarece pagina de eroare, spre deosebire de unele, nu există niciun driver identificat ca driver care a eșuat și este responsabil pentru problema în cauză, puteți rula Driver Verifier pentru a vedea dacă poate indica cauza verificând toate driverele și vedeți dacă există drivere defecte.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?