Repartitionare prima partitie HDD windows

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Prima partitie a hard disk-ului nu mai are spatiu suficient dar pe partitia secundara este suficient spatiu pentru a face repartitionarea.

Backup

Este recomandat sa faceti back-up la sistem pe un hard disk extern, aveti grija ca in procesul de repartitionare sa nu ramaneti fara curent, deoarece riscati sa pierdeti datele de pa hdd.

Solutie

Pasi de urmat

Solutia propusa este soft-ul gratuit EaseUS Partition Master Free, se poate descarca de la adresa: http://www.easeus.com/partition-manager/

dupa descarcarea aplicatiei(cca. 30 MB) se va instala,

12345678

Dupa finalizarea instalarii, se va porni aplicatia,

9

Click pe EaseUS Partition Master Free,

10

Se selecteaza Partitia secundara, click pe butonul Resize/Move, pentru a goli spatiul ce se doreste a fi alocat partitiei primare.

11 12

Si Ok, se revine in interfata initiala si se selecteaza prima partitie (C:) si se trage de bulina din partea dreapta pentru a extinde spatiul disponibil pe cel eliberat din partitia secundara (D:) si OK,

Dupa finalizarea modificarilor se va da click pe butonul Apply

13

 

 

 

Aplicatia va solicita restartarea sistemului de operare pentru a finaliza operatiunea,

dupa restart, inainte de a intra in windows, aplicatia va porni automat si va face modificarile solicitate, Atentie!!! Operatiunea este de durata. In functie de cantitatea de date ce trebuie realocata, operatiunea poate dura de la 5 minute la cateva ore. Dupa finalizare, aplicatia va da restart la PC si va intra in Windows.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(43 din 87 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?