Solutii pentru diagnoza si/sau stresarea componentelor PC-ului tau.

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul in care vrem sa testam compatibilitatea dintre componentele calculatorului nostru pentru a determina o configuratie cat mai stabila sau vrem sa studiem potentialul de overclocking al componentelor avem la dispozitie un numa mare de aplicatii creeate special pentru aceste activitati. Iata un rezumat despre cateva dintre ele:

Solutie

Pasi de urmat

Prime 95

O aplicatie foarte utila pentru a testa stabilitatea componentelor tale, fie pentru overclocking, fie pentru diagnoza. Aceasta aplicatie a fost creeata initial pentru a gasii numere prime din ce in ce mai mari, obiectiv care ajunge sa streseze enorm procesorul si RAM-ul calculatorului tau. Programul isi ruleaza scriptul si returneaza rezultatele sub forma de text. Daca setarile executarii programului sunt prea ridicate pentru puterea unor componente acesta va afisa o serie de informatii si va reduce complexitatea operatiunii.

http://www.mersenne.org/download/#download

prime

 

LinX

LinX este o interfata simplificata a Intel Linpack Bemnchmark. Acest program testeaza stabilitatea componentelor tale folosind ecuatii liniare din ce in ce mai complexe. Iti afiseaza performanta procesorului in GigaFlops – Miliarde de operatiuni simple pe secunda. Este cel mai puternic si eficient program pentru a testa stabilitatea unui procesor.

http://linx.en.lo4d.com/

LinX-benchmark_1

 

Aida64

Aida64 este o aplicatie portabila ce nu necesita instalare propriu-zisa, dezarhivarea fiind suficienta. Este compatibila cu toate versiunile de la Windows 95 pana la Windows 10. Este o alicatie foarte versatila, putand testa fie anumite componente, fie tot sistemul simultan. Aplicatia poate fii setata sa-ti afiseza rezultatele pe pc-ul testat dar poate sa ti le trimita si la o anumita adresa de e-mail. Este o aplicatie complexa, oferind, de exemplu, 13 tipuri de teste doar pentru procesor, RAM, testand frecventa, timpi de raspuns, latenta, etc… Dispune de programe de testare la fel de complexe si pentru celelalte componente ale unitatii centrale dar si a perifericelor. Singura problema a acestui tool este lipsa unei functii de cautare care ar fii binevenita luand in considerare numarul imens de date afisate in urma fiecarui test. Chiar si asa, este un must-have pentru orice entuziast de overclocking si nu numai.

http://www.aida64.com/

aida

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 out of 8 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?