Stress test benchmark! Cunoaste limitele sistemului tau cu aplicatii de tip stress test.

Configurare noua (How To)

Situatie

Aplicatia pe care va voi prezenta este pentru acei dintre noi care vor sa scoata untul din sistemele lor, dar si pentru cei care au probleme cu sistemele si nu stiu exact daca este o problema software sau hardware.

Aceasta aplicatie de stress test se numeste OCCT si personal mi se pare cea mai buna ( o veti gasi gratuita la o simpla cautare pe Google).

Solutie

Pasi de urmat

Acum vom invata sa folosim aceasta aplicatie pentru a testa compoentele fizice ale calculatorului.

Este extrem de simplu de folosit, desi la prima vedere interfata nu este cea mai prietenoasa. Singurul lucru pe care trebuie sa faci este da dai click pe ON si sa urmaresti graficele din dreapta.

Primul grafic CPU Usage monitorizeaza incarcarea procesului.

Al doilea grafic Memory Used monitorizeaza incarcarea memoriei RAM.

Al treilea grafic monitorizeaza temperatura procesoarelor.

OCCT-Portable_2

Aceasta aplicatie ne ajuta in special atunci cand sistemele noastre se blocheaza aleator sau se misca foarte greu. Daca nu este o problema de software, testam partea hardware cu ajutorul lui si vedem ce componenta are probleme.

 

Lasam OCCT-ul sa functioneze timp de cel putin 10m ( recomand 1h pentru un rezultat clar), iar la final vom primii un raport cu informatii despre stress test care va arata cam asa.

core-1

Intr-un caz fericit va aparea mesajul ” No Error”, dar chiar daca avem erori, acum cel putin stim ce componenta ne provoaca neplaceri.

Have fun testing!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?