Transfera fisiere intre iphone, ipad si mac folosind AirDrop

Configurare noua (How To)

Situatie

Airdrop va permite sa trimiteti fisiere de pe Mac-ul dvs. catre alte Mac-uri din apropiere sau dispozitive iOS: iPhone sau iPad prin intermediul adaptorului wi-fi. Partajarea fisierelor intre Mac si dispozitivele mobile (ipad, iphone) se poate realiza fara conectarea acestora la un router wi-fi.

Solutie

Pasi de urmat

Activare

In sistemul Mac OS X, Airdrop este disponibil in panoul Favorites din cadrul ferestrei Finder. Atunci cand selectati Airdrop, Mac-ul dvs. cauta dispozitive din apropiere care pot folosi aceasta facilitate. Dispozitivele compatibile sunt:
– Mac cu OS X Lion sau mai nou;
– iPhone, iPad cu iOS 7 sau mai nou.

airdrop

In cazul in care Airdrop nu apare in Favorites verificati optiunile disponibile in Finder -> Preferences -> Sidebar -> AirDrop. Daca nu exista aceasta optiune in preferinte inseamna ca Mac-ul dvs. nu suporta AirDrop.

In cazul dispozitivelor mobile (iPhone sau iPad) folositi “Control Center” pentru activarea functiei AirDrop. Alegeti una dintre optiunile:
Off: Opreste AirDrop;
Contacts Only: Doar contactele dvs pot vedea dispozitivul mobil;
Everyone: Vizibil pentru toti.

airdrop-iphone

De asemenea, asigurati-va ca adaptorul Wi-Fi si Bluetooth sunt pornite. In cazul in care doriti sa partajati doar cu persoanele de contact, conectati-va la contul dvs. iCloud.

Trimiterea fisierelor

Pentru a partaja fisiere intre Mac-uri sau iPhone / iPad este nevoie sa plasati cu “drag and drop” fisierele dvs. in cadrul fereastrei AirDrop. Aici selectati destinatarul (mac sau iphone), apoi faceti click pe Send.

send-file-airdrop

Primirea fisierelor

Cel care primeste fisierele trebuie sa accepte transferul acestora. Optiunile disponibile sunt: Save and Open (Salvare si Deschidere), Decline (Refuza) si Save (Salvare).

receive-airdrop-files

Faceti clic pe Save pentru a stoca fisierele in folderul Downloads.

Pentru a primi fisiere pe iPhone sau iPad faceti click Accept, atunci cand apare mesajul de notificare Airdrop.

airdrop-iphone-accept

In cazul in care nu doriti sa primiti fisiere de la oricine, puteti alege optiunea de partajare a fisierelor doar pentru persoanele din lista de contacte. Optiunea Airdrop este urmatoarea: “Allow me to be discovered by: Contacts Only“. In caz contrar selectati: “Everyone“.

contacts-only-airdrop

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Asigurati-va ca dispozitivele dvs indeplinesc cerintele software, respectiv hardware.

In caz de nefunctionare, incercati sa apropiati dispozitivele (distanta optima pentru a functiona corect este 9m).

Daca Firewall-ul este activat, verificati sa nu aveti activa optiunea "Block all incoming connections" (Security & Privacy din panoul System Preferences).

Voteaza

(44 din 83 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?