Unitatea optica nu este recunoscuta de Windows 7

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Unitatea optica CD sau DVD nu apare in Windows Explorer, iar dispozitivul este marcat cu un semn de exclamare galben in Device Manager.

Simptome

Eroare: Windows nu poate porni acest dispozitiv hardware, deoarece informatiile sale de configurare din registry nu sunt complete sau sunt deteriorate. (Code 19)

Aceasta problema poate fi cauzata de doua intrari de registry din Windows care sunt deteriorate.

Backup

Inainte de a incepe aplicarea solutiei de rezolvare este obligatoriu efectuarea unui punct de restabilire sistem. Click dreapta pe My Computer -> Properties -> click pe System Protection. Din fereastra System Properties alegeti optiunea Create.

system_point

Solutie

Pasi de urmat

Din meniul Start executati editorul de registrii: regedit.exe cu privilegii de administrator sau tastati run, apoi regedit.exe :

run

In editorul de registrii navigati in grupul HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> Class -> selectati cheia {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} -> iar in partea dreapta a ferestrei de registrii click dreapta pe registrul UpperFilters apoi Delete.

Parcurgeti din nou pasul anterior si stergeti registrul LowerFilters. Inchideti editorul de registrii, apoi reporniti calculatorul.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Atentie la lucrul cu editorul de registrii. Stergerea din greseala a unui registru poate avea efecte negative asupra sistemului de operare si se manifesta prin intreruperi sau blocaje frecvente, bluescreen sau imposibilitate de incarcare sistem.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

In cazul in care la repornire nu se mai incarca sistemul de operare este necesara restabilirea sistemului la starea anterioara. Inainte de mesajul Starting Windows apasati in mod repetat tasta F8 pana cand apar optiunile urmatoare:

last_good_configuration

Alegeti Last Known Good Configuration. Aceasta optiune incarca driverele si registrii care au functionat corect in ultima sesiune windows ( pornire – inchidere windows in siguranta ).

Etichetare:

Voteaza

(58 din 110 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?