Windows Admin Center

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows Admin Center este un set nou de instrumente de gestionare bazate pe browser, local, care vă permite să gestionați serverele Windows fără dependență de Azure sau cloud. Windows Admin Center vă oferă un control complet asupra tuturor aspectelor infrastructurii serverului dvs. și este deosebit de util pentru gestionarea serverelor din rețelele private care nu sunt conectate la Internet.

Solutie

Windows Admin Center este evoluția modernă a instrumentelor de gestionare „in-box”, cum ar fi Server Manager și MMC. Acesta completează System Center – nu este un înlocuitor.

Windows Admin Center rulează într-un browser web și administrează Windows Server 2019, Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2008 R2, Windows 10 și multe altele prin gateway-ul Windows Admin Center instalat pe Windows Server sau Windows 10 Gateway-ul gestionează serverele utilizând Remote PowerShell și WMI prin WinRM. Gateway-ul este inclus cu Windows Admin Center într-un singur pachet .msi ușor pe care îl puteți descărca.

Gateway-ul Windows Admin Center, atunci când este publicat pe DNS și i se oferă acces prin firewall-uri corporative corespunzătoare, vă permite să vă conectați și să gestionați în siguranță serverele dvs. de oriunde cu Microsoft Edge sau Google Chrome.

Windows Admin Center este evoluția unor platforme de management cunoscute, de lungă durată, cum ar fi Microsoft Management Console (MMC), construite de la început până la modul în care sistemele sunt construite și gestionate astăzi. Windows Admin Center conține multe dintre instrumentele cunoscute pe care le utilizați în prezent pentru a gestiona serverele și clienții Windows.

Ușor de instalat și utilizat
Instalați pe un computer Windows 10 și începeți să gestionați în câteva minute sau instalați pe un server Windows 2016 care acționează ca o poartă de acces pentru a permite întregii organizații să gestioneze computerele din browserul lor web.

Complementează soluțiile existente
Windows Admin Center funcționează cu soluții precum System Center și Azure management și securitate.

Gestionați de oriunde
Publicați serverul de gateway Windows Admin Center pe Internetul public, apoi vă puteți conecta și gestiona serverele dvs. de oriunde, toate într-o manieră sigură.

Securitate sporită pentru platforma de management
Windows Admin Center are multe îmbunătățiri care fac ca platforma de gestionare să fie mai sigură. Controlul de acces bazat pe roluri vă permite să reglați bine administratorii care au acces la funcțiile de gestionare. Opțiunile de autentificare gateway includ grupuri locale, Active Directory bazat pe domenii locale și Azure Active Directory bazat pe cloud. De asemenea, obțineți o perspectivă asupra acțiunilor de management efectuate în mediul dvs.

Integrare Azure
Windows Admin Center are multe puncte de integrare cu serviciile Azure, inclusiv Azure Active Directory, Azure Backup, Azure Site Recovery și multe altele.

Gestionează grupurile hiper-convergente
Windows Admin Center oferă cea mai bună experiență pentru gestionarea clusterelor hiperconvergente – inclusiv componente de calcul virtualizate, stocare și rețele.

Extensibilitate
Windows Admin Center a fost construit cu extensibilitate în minte încă de la început, având posibilitatea pentru dezvoltatorii Microsoft și terți să creeze instrumente și soluții dincolo de ofertele actuale. Microsoft oferă un SDK care permite dezvoltatorilor să își construiască propriile instrumente pentru Windows Admin Center.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 37 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?