Actualizare sistem operare

Descarcarea si instalarea update-urilor de Windows prin Windows Update Catalog

Windows Update Catalog  este un site pus la dispozitie de catre Microsoft ce tine o arhiva uriasa de update-uri de Windows, incepand cu Windows 2000 si terminand cu ultima versiune de Windows 10 si cu versiunile de Windows Server .Pana de curand, acest site-catalog a necesitat ActiveX, ceea ce insemna ca site-ul se putea folosi doar in Internet Explorer. Microsoft a anuntat in 2016 ca serviciul functioneaza in toate browserele, datorita eliminarii ActiveX de pe site.In ciuda aspectului de Windows XP a site-ului, Windows Update Catalog prezinta update-uri actuale pentru Windows 10.Pe langa aceste update-uri cumulative si de securitate, pe acest site se gasesc diferite tipuri de drivere(pentru placa video, placa de retea, imprimante etc.)

De ce sa folosim acest tool?

Poate ca aveti o problema specifica cu pc-ul, pe care o rezolva o anumita actualizare, dar Windows Update poate sa livreze acea actualizare care ar rezolva problema, sau poate doriti sa instalati o actualizare pe o masina mai veche care nu are acces la internet. In ambele cazuri, descarcarea din Windows Update Catalog este o solutie.

[mai mult...]

Cum putem administra update-urile cu ajutorul aplicatiei WAU Manager

WAU Manager este un program software portabil gratuit pentru dispozitive Microsoft Windows care ofera controlul asupra procesului de actualizare a windows-ului.

Este important sa mentinem sistemul de operare la zi pentru a putea continua sa functioneze fara probleme. Pentru a face acest lucru, trebuie sa avem actualizarile la zi, de multe ori din cauza actualizarilor care nu sunt testate apar unele erori care afecteaza buna functionare a calculatoarelor. Pot exista actualizari pe care nu le doriti pe calculator, din diverse motive, sau puteti dori sa programati cand sa se faca o noua actualizare. Toate acestea se pot face direct din setarile Windows, dar cu programul WAU Manager puteti sa faceti toate aceste operatiuni mult mai usor, inclusiv va da posibilitatea sa stergeti anumite actualizari care au fost instalate si, din diverse motive, doriti sa le stergeti.

[mai mult...]

Gestionare actualizari Windows cu ajutorul programului ABC-Update

ABC-Update este un program gratuit pentru dispozitivele Microsoft Windows pentru a gestiona si controla atunci cand apar noi actualizari Windows.

Aplicatia este disponibila ca versiune de linie de comanda si versiune de interfata grafica si este gratuita atat pentru uz personal cat si pentru uz comercial. Link-ul de unde se poate descarca aplicatia este: http://abc-deploy.com/abc-update/

ABC-Update este compatibil cu toate verisunile de Windows inclusive Windows XP. Este nevoie de Microsoft.NET Framework 2.0 pentru client si .NET Framework 4.5 sau o versiune superioara pentru versiunea GUI si serviciul de actualizare automata Microsoft este activ.

Acest program a fost conceput pentru a rezolva multe din probleme pe care le intampinam in timpul procesului de actualizare a Sistemului de Operare.

Se pot lista, instala sau dezinstala actualizarile cu ajutorul acestui program.

Aceasta aplicatie se poate rula din orice locatie de pe un computer Windows. Daca alegem sa lucram cu varianta cu interfata grafica aceasta ne afiseza toate optiunile disponibile pe un singur ecran din interfata.

Ne putem selecta sursa de actualizare, aceasta aplicatie accepta sa facem actualizare din WSUS si MS Update. Ne putem selecta portul serverului daca actualizarea se face cu ajutorul WSUS.

Acest program ne poate afisa 4 actiuni diferite legate de actualizare: lista lipsa actualizari (list missing), lista toate actualizarile (list all), actualizari care trebuiesc instalate (install) si actualizari care se pot dezinstala (uninstall).

Lista lipsa actualizari afiseaza toate actualizarile care sunt disponibile pentru versiunea de Windows pe care noi o folosim pe dispozitivul respective si inca nu este instalata.

Lista toate actualizarile afiseaza toate actualizarile disponibile.

Actualizari care trebuiesc instalate se vor instala actulizarile.

Actualizari care se pot dezinstala functioneaza numai daca WSUS a fost utilizat pentru a instala aceste actualizari.

Programul are cateva optiuni ce pot fi alese dupa instalare/dezinstalare actualizari: sa nu se intample nimic (Nothing) , sa intre in modul Sleep,  sa intre in modul Hibernate, sa se restarteze (Reboot) si dispozitivul sa se stinga (Shutdown).

Din program putem sa ne selectam toate categoriile pe care vrem sa le actualizam sau doar o parte din ele printre care sunt: actualizari de Securitate (security updates), actualizari critice ( critical updates), actualizari ale functiilor Windows 10 ( Windows 10 feature upgrades), actualizari de definitii ( service packs) sau kituri de dezvoltatori (developer kits).

Putem alege tipul de actualizare driver sau software.

Exista optiunea sa primim prin mail rapoartele generate dupa ce am facut actualizarile.

Dupa ce apasam pe Schedule incepe procesul  parametrilor configurati de noi si intr-o fereastra noua ne afiseaza progresul.

Se recomanda mai intai sa verificam ce actualizari sunt disponibile fara a le instala si sa ne informam despre ele dupa care sa facem actualizarea.

[mai mult...]