Upgrade sistem operare

Gestionare actualizari Windows cu ajutorul programului ABC-Update

ABC-Update este un program gratuit pentru dispozitivele Microsoft Windows pentru a gestiona si controla atunci cand apar noi actualizari Windows.

Aplicatia este disponibila ca versiune de linie de comanda si versiune de interfata grafica si este gratuita atat pentru uz personal cat si pentru uz comercial. Link-ul de unde se poate descarca aplicatia este: http://abc-deploy.com/abc-update/

ABC-Update este compatibil cu toate verisunile de Windows inclusive Windows XP. Este nevoie de Microsoft.NET Framework 2.0 pentru client si .NET Framework 4.5 sau o versiune superioara pentru versiunea GUI si serviciul de actualizare automata Microsoft este activ.

Acest program a fost conceput pentru a rezolva multe din probleme pe care le intampinam in timpul procesului de actualizare a Sistemului de Operare.

Se pot lista, instala sau dezinstala actualizarile cu ajutorul acestui program.

Aceasta aplicatie se poate rula din orice locatie de pe un computer Windows. Daca alegem sa lucram cu varianta cu interfata grafica aceasta ne afiseza toate optiunile disponibile pe un singur ecran din interfata.

Ne putem selecta sursa de actualizare, aceasta aplicatie accepta sa facem actualizare din WSUS si MS Update. Ne putem selecta portul serverului daca actualizarea se face cu ajutorul WSUS.

Acest program ne poate afisa 4 actiuni diferite legate de actualizare: lista lipsa actualizari (list missing), lista toate actualizarile (list all), actualizari care trebuiesc instalate (install) si actualizari care se pot dezinstala (uninstall).

Lista lipsa actualizari afiseaza toate actualizarile care sunt disponibile pentru versiunea de Windows pe care noi o folosim pe dispozitivul respective si inca nu este instalata.

Lista toate actualizarile afiseaza toate actualizarile disponibile.

Actualizari care trebuiesc instalate se vor instala actulizarile.

Actualizari care se pot dezinstala functioneaza numai daca WSUS a fost utilizat pentru a instala aceste actualizari.

Programul are cateva optiuni ce pot fi alese dupa instalare/dezinstalare actualizari: sa nu se intample nimic (Nothing) , sa intre in modul Sleep,  sa intre in modul Hibernate, sa se restarteze (Reboot) si dispozitivul sa se stinga (Shutdown).

Din program putem sa ne selectam toate categoriile pe care vrem sa le actualizam sau doar o parte din ele printre care sunt: actualizari de Securitate (security updates), actualizari critice ( critical updates), actualizari ale functiilor Windows 10 ( Windows 10 feature upgrades), actualizari de definitii ( service packs) sau kituri de dezvoltatori (developer kits).

Putem alege tipul de actualizare driver sau software.

Exista optiunea sa primim prin mail rapoartele generate dupa ce am facut actualizarile.

Dupa ce apasam pe Schedule incepe procesul  parametrilor configurati de noi si intr-o fereastra noua ne afiseaza progresul.

Se recomanda mai intai sa verificam ce actualizari sunt disponibile fara a le instala si sa ne informam despre ele dupa care sa facem actualizarea.

[mai mult...]

Cum sa faci downgrade la o editie inferioara de Windows 10

Incepand Windows 10, upgrade-ul de la editia Pro la Enterprise se face foarte usor doar schimband cheia de produs, nefiind necesar sa mai provisionam o imagine noua ca in versiunile anterioare de Windows, intrucat toate functiile sunt deja pregatite pe dispozitiv. Tot ce trebuia facut era sa introducem cheia de Windows 10 Enterprise, dupa care sa dam un restart. Incepand cu versiunea 1607 (build 14393), restart-ul nu mai este necesar.

In acelasi timp, la fel de simplu este sa revenim la editia Pro de la Enterprise.

[mai mult...]

Cum sa obtii Windows 10 Creators Update

Pe lângă anunțuri legate de Surface Book i7 și Surface Studio PC, Microsoft a anunțat în cadrul conferinței de la New York următoarea versiune de Windows. Intitulată Windows 10 Creators Update, aceasta va fi dedicată în principal creatorilor de conținut.

Similar cu eforturile celor de la Apple de foarte mulți ani, Microsoft a luat foarte în serios sarcina de a dezvolta simultan echipamente hardware și soluții software care să profite la maxim de acel hardware. În contextul în care atât Surface Book i7, cât și noul all-in-one Surface Studio PC sunt niște unelte pentru productivitate menite să atragă fanii MacBook-urilor și iMac-urilor din curtea Apple, singurul lucru care mai lipsea era o nouă versiune de Windows.

Continuând rețeta începută în urmă cu mai bine de un an, Microsoft a anunțat Windows 10 Creators Update și a promis că acesta va fi un upgrade gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 10. Menit să ajungă la utilizatori în prima parte a lui 2017,

Pe lângă mici detalii de securitate și funcții noi, Windows 10 Creators Update va include o nouă versiune de Paint ideală pentru generat conținut 3D și suport pentru scanat obiecte 3D în lumea reală, pentru ca ulterior să fie finisate în noul program. Partea efectivă de captură se va face printr-un nou utilitar intitulat Creator 3D, ce va facilita atât migrarea obiectelor reale în format 3D digital, cât și imprimarea lor folosind o varietate foarte mare de imprimante 3D.

Amatorii de gaming pe Windows, vor avea acum o nouă soluție de streaming live ce va fi inclusă direct în sistemul de operare. Aceasta va face parte din pachetul de soluții Xbox și va fi suficient să apăsați simultan pe Windows + G pentru iniția o sesiune de broadcasting. Xbox Live se ocupa de notificarea prietenilor voștri virtuali că tocmai ați început să transmiteți conținut online.

Partajarea de conținut va fi fundamentală în noul Windows 10 Creators Update, iar noul meniu charm va reține persoanele cu care interacționați cel mai des online. Pornind de la această informație, vă va recomanda acele persoane ca fiind primele opțiuni de destinatari pentru noile voastre creații.

Windows Defender, soluția de securitate integrată în sistemele de operare Microsoft va avea o interfață reinventată în noua variantă de Windows, una care ar trebui să faciliteze interacțiunea prin intermediul panourilor sensibile la atingere.

[mai mult...]