5 Ways to Fix Win­dows 10 Full Screen Start Menu Stuck Issue

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Meniul Start pe Windows a avut o călătorie lungă. De la o coloană clasică la ecran complet la Windows 8, Meniul Start a văzut toate dimensiunile. Cea mai neplăcută dimensiune dintre ele a fost meniul Start pe ecran complet. Din fericire, Microsoft l-a renovat și a introdus un hibrid de tradițional și Windows 8. Cu toate acestea, pentru unii utilizatori de Windows 10, meniul Start încă ocupă întregul ecran. Așa că vă vom spune cum să ieșiți din uriașul meniu Start în Windows 10.

Simptome

Dacă sunteți un utilizator Windows de lungă durată, știți că senzația de a vizita desktopul când închideți o aplicație nu are preț. Acum imaginați-vă dacă desktopul dispare și vedeți toate aplicațiile dvs. în Meniul Start extins. Dureros. Pentru a vă scuti de această problemă, vă vom ajuta să reveniți pe desktop-ul normal pe Windows 10 prin remedierea problemei de blocare a meniului Start pe ecran complet.

Solutie

Pasi de urmat

1. Dezactivați setarea pe ecran complet în Windows

Microsoft nu dorește să-și dezamăgească utilizatorii. Pentru fanii unui meniu Start uriaș, Microsoft oferă o setare nativă pentru a trece de la meniul normal de pornire la cel extins. Uneori, aceeași setare este activată și, de aceea, meniul Start este întotdeauna deschis pe computer. Pentru a închide meniul Start pe ecran complet, trebuie să dezactivați setarea.

Iată pașii pentru același lucru:

Pasul 1: Deschideți Setări pe computerul Windows 10 din meniul Start.

Close Start Menu Full Screen Issue 1

Pasul 2: Faceți clic pe Personalizare.

Close Start Menu Full Screen Issue 2

Pasul 3: Faceți click pe Start prezent în bara laterală din stânga. Apoi, opriți comutarea de lângă Utilizare Start pe ecran complet. În cazul în care este deja oprit, apoi porniți-l și apoi dezactivați-l din nou.

Close Start Menu Full Screen Issue 3A

Pasul 4: Chiar dacă modificările se vor reflecta imediat, vă recomandăm să reporniți computerul.

2. Dezactivați modul Tabletă

Microsoft a îmbunătățit modul tabletei pe calculatoarele Windows. Funcționează ca un farmec și oferă mai multe caracteristici. De exemplu, pictogramele devin mari atunci când activați modul tablete. Acest lucru este valabil și pentru Start Menu, unde un meniu pe ecran complet îl înlocuiește pe cel obișnuit fără desktop. Este făcut pentru a ușura utilizarea modului tabletei.

Totuși, uneori, un utilizator activează modul accidental, determinând blocarea meniului Start în modul ecran complet. Deci trebuie să-l dezactivezi. Pentru asta, urmați acești pași:

Pasul 1: Deschideți Centrul de Acțiune pe computerul dvs. făcând clic pe pictograma din partea dreaptă din bara de activități. Alternativ, apăsați tasta Windows + A pentru a o lansa.

Close Start Menu Full Screen Issue 5

Pasul 2: Căutați opțiunea modul Tablet. Pictograma albastră indică faptul că este activată. Faceți clic pe o dată pentru a dezactiva. Dacă opțiunea modul Tabletă lipsește, faceți clic pe Extindeți pentru a vizualiza toate butoanele din Centrul de acțiune.

Close Start Menu Full Screen Issue 6

3. Dezactivați modul Tablet la Start

Dacă meniul Start pe ecran complet nu va dispărea atunci când vă conectați din nou, trebuie să schimbați o altă setare legată de modul tabletei.Pentru asta, urmați acești pași:

Pasul 1: Deschideți Setări folosind tasta Windows + Comanda rapidă pe computer și mergeți la Sistem.

Close Start Menu Full Screen Issue 4

Pasul 2: Faceți click pe modul Tabletă în panoul din stânga. Apoi, în caseta derulantă Când mă conectez, selectați Utilizare mod desktop sau Utilizați modul corespunzător pentru hardware-ul meu.

Close Start Menu Full Screen Issue 7

4. Dezactivați mai multe plăci

Dacă Meniul Start apare mai mare decât dimensiunea normală, trebuie să fi activat una dintre setările de personalizare. Pentru a dezactiva acest lucru, accesați Setările de pe computer urmate de Personalizare. Apoi, faceți click pe Start în panoul din stânga. Dezactivați comutatorul de lângă Afișați mai multe plăci pe Start.

Close Start Menu Full Screen Issue 8

5. Personalizați setările proiectului

Pentru a face acest lucru, deschideți Centrul de acțiune din bara de activități. Apoi, faceți click pe butonul Proiect.

Close Start Menu Full Screen Issue 14

Alternativ, apăsați butonul proiectului de pe tastatură.

Close Start Menu Full Screen Issue 9

O nouă fereastră va apărea de la margine. Faceți click numai pe ecranul PC-ului.

Close Start Menu Full Screen Issue 10

Sfaturi bonus pentru personalizarea meniului Start

După ce reveniți la meniul normal de pornire, iată câteva sfaturi interesante pentru a-l personaliza.
Redimensionați meniul Start

Puteți crește sau micșora dimensiunea Meniului Start prin simpla mutare a cursorului pe marginea acestuia. Se va transforma într-o săgeată cu două fețe. Apoi trageți-l spre interior sau spre exterior pentru a-i schimba dimensiunea.

Close Start Menu Full Screen Issue 11

Găsiți aplicațiile rapid

Dacă parcurgeți lista de aplicații din meniul Start, faceți clic pe orice alfabet pentru a vedea toate alfabetele.

Close Start Menu Full Screen Issue 12

Apoi, apăsați primul alfabet al aplicației pe care doriți să o deschideți. Vi se vor afișa toate aplicațiile din acea scrisoare. Deschideți aplicația.

Close Start Menu Full Screen Issue 13

Adaugă aplicația ca siglă

În loc să faceți clic dreapta pe aplicația din listă și să selectați Pin pentru a începe, trageți-o în zona din partea dreaptă pentru a o adăuga ca pictograma. Știi cum să creezi plăci personalizate.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 38 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?