ActiveSync si cele mai comune 5 erori

Situatie

Oricine folosește Exhange cu un telefon mobil este probabil foarte familiar cu ActiveSync. Și judecând după numărul alarmant de discuții „Urasc ActiveSync” online, aș ghici că unii oameni nu împărtășesc dragostea pentru acest instrument de sincronizare a datelor mobile. Întrebați unii utilizatori de iPhone.

Utilizatorii Android nu au neapărat ceva mai bun. Problemele legate de această platformă variază de la refuzul accesului la server până la probleme de acreditare care împiedică adăugarea de noi conturi de e-mail. Indiferent dacă este ceva care vă împiedică să sincronizați datele de contact sau o forță nevăzută care împiedică accesul general la server, misiunile de depanare ActiveSync pot duce la una din mai multe cauze principale. Există, de regulă, o soluție sau o soluție. Tweak o politică sau două. Creați un cont de e-mail sau o parolă nouă. Cu toate acestea, nimic din asta diminuează neapărat durerile de cap care însoțesc necazurile.

Problemele ActiveSync sunt comune, dar în acest mediu, acestea sunt doar jumătate din acestea. Următoarele probleme cu Exchange Server sunt completate cu chestiile din care au fost create coșmarurile IT.

Solutie

Pasi de urmat

User access Denied

A fi refuzat accesul la sistem nu este doar o problemă ActiveSync. Respingerea accesului tinde să fie și mai misterioasă atunci când se execută serviciul Exchange Server și serviciile de sistem, deoarece înseamnă că o serie de probleme ar putea fi la bază. În cele mai multe cazuri, verificarea stării rețelei este cea mai bună modalitate de a începe rezolvarea problemelor. Rețeaua dvs. funcționează la maxim și vă conectați la alte aplicații? Dacă da, administratorii ar trebui să analizeze probabil potențiale probleme de autentificare la nivel de Active Directory.

Mail not being delivered

Pentru multe companii, Microsoft Exchange este cel mai de încredere mod de a avea email de afaceri. Atunci funcționează. Uneori, e-mail-ul pe care crezi că iese, de fapt, stă confortabil la coadă. Soluția ușoară la această problemă este repornirea componentei STMP care se ocupă de trimiterea e-mailurilor. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, structura DNS poate fi vinovată. Începeți să utilizați utilitatea nslookup de la linia de comandă pentru a identifica domeniile la care nu puteți ajunge și, dacă este nevoie, rulați IPCONFIG / FLUSHDNS pentru a reîncărca și reîmprospăta memoria cache DNS.

SMTP Crashing

Vorbind despre SMTP, acest serviciu critic poate regla câteva albume dramatice proprii atunci când începe să se prăbușească constant. SMTP este protocolul care gestionează trimiterea, astfel încât, dacă acționează, fluxul de poștă poate literalmente să se oprească. Dacă resetarea serviciului nu funcționează, încercați să goliți cozile de mesaje și apoi reporniți. Uneori este un mesaj corupt care forțează un crash când SMTP încearcă să îl acceseze și să îl încarce în căsuța poștală.

Missing Inbox Messages

În lumea neplăcută a Exchangeului, s-ar putea să sosească mesaje, dar asta nu înseamnă că le este garantat să rămână. Utilizatorii sfârșesc adesea să își zgârie capul, întrebându-se cum mesajele care au fost odată în căsuța de e-mail au dispărut brusc. Când apare e-mailul care lipsește, administratorii urmează adesea indicii înapoi la problemele de arhivare din clientul Outlook. În acest caz, fișierul PST este de obicei corupt și trebuie să fie rezolvat cu comanda ScanPST.exe. Această comandă declanșează instrumentul Reparare intrări conceput pentru a repara copii Outlook ale căsuțelor poștale Exchange.

Database Corruption

Când mai multe servicii Exchange încep să eșueze, o bază de date coruptă ar putea fi rădăcina problemei. Corupția este ceva care trebuie rezolvat imediat, deoarece, dacă este prea rău, recuperarea dintr-o copie de rezervă poate să nu fie posibilă. În acest caz, puteți încerca să îl remediați cu utilitarul Eseutil încorporat. Eseutil vă permite să reparați bazele de date cu probleme, executând diverse acțiuni la linia de comandă (defragmentare, recuperare soft, recuperare durabilă etc). Există instrumente ale unor terți care merg un pic mai adânc, dar într-un scenariu absolut cel mai rău, corupția ar putea însemna date pierdute.

Microsoft Exchange Server este o soluție software destul de complexă. Problemele pot fi mari ca număr și nu numai că, provin de la aproape oriunde. Când vine vorba de îmblânzirea acestei fiare, faptul că ai cei mai buni oameni ai tăi în management este un lucru obligatoriu. Știind cum să anticipezi problemele și unde să îți direcționezi eforturile de rezolvare a problemelor va face viața mult mai ușoară pentru toți cei implicați.

Tip solutie

Permanent
Share ..

Voteaza

(5 din 11 persoane apreciaza acest articol)

We are all close together

A problem, a question, an emergency?
Do not hesitate to visit the help centre, we can help you.

Copyright © 2020 Askit. All rights reserved

Suport Tehnic