Afla cum sa schimbi parola de windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Un lucru fundamental pe care orice utilizator de Windows ar trebui sa-l stie, este cum sa schimbi parola user-ului tau. Daca calculatorul tau este compromis sau esti ingrijorat ca cineva ar putea stia parola ta, ar trebui sa o schimbi imediat. PEntru a face acest lucru, poti urmari pasii de mai jos.

 

Solutie

Pasi de urmat

Cum sa schimbi parola in Windows XP

Pentru a schimba parola in Windows XP, apasa Start si apoi Control Panel. Cand Control Panel s-a deschis, schimba interfata in Classic View si apoi dublu click pe iconita User Accounts. Daca ai drepturi de administrator pe calculatorul respectiv, o sa vezi un ecran de unde poti selecta user-ul pentru care vrei sa schimbi parola. Selecteaza user-ul dorit si se va deschide o fereastra asemanatoare ca cea de mai jos.

windows xp schiimba parola

Selecteaza optiunea Change the password si se va deschide o noua pagina de unde vei schimba parola.

schimba parola

Trebuie sa introduci parola curenta urmata de parola noua. De asemeni, poti adauga si un indiciu in caz ca iti vei uita parola. Dupa ce ai introdus toate datele, apa pa butonul Change Password.

 

 

Cum sa schimbi parola in Windows Vista sau in Windows 7

Pentru a schimba parola in Windows Vista sau Windows 7 apasa pe Start si scrie change password in campul da cautare. Alege optiunea Change your Windows Password.

schimba parola windows 7

Apasa pe optiunea Change your password:

schimba parola windows vita

Introdu parola ta curenta urmata de parola noua. Dupa ce ai terminat apasa butonul Change Password.

Cum schimbi parola in Windows 8

Pentru a schimba parola in Windows 8 tasteaza change password in in meniul de search. Dupa ce cautarea s-a terminat apasa pe categoria Settings urmat de optiunea Change your passwsord. Se va deschide fereastra de User settings de unde iti vei putea schimba parola.

user settings windows 8

Selecteaza Change your password:

cofirmare parola windows 8

Introdu parola curenta si apasa butonul Next.

windows8-change-password

Introdu parola noua si un indiciu care va fi aratat in cazul in care uiti parola. Apasa Next urmat de Finish in noua fereastra pentru a cofirma aceasta operatie.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(26 din 56 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?